Reese Witherspoon

Reese Witherspoon nagy fába vágta a fejszéjét: jön az első regénye

Reese Witherspoon nemrég bejelentette, hogy regényt ír Harlan Coben bestseller íróval közösen.


A színésznő a közösségi médiában osztott meg egy fotót magáról és a díjnyertes íróról, hogy bejelentse a hírt, és azt írta:

Izgatottan osztom meg, hogy közösen írom az első thrilleremet az #1 bestseller íróval, Harlan Cobennel! Harlan munkásságának hatalmas rajongójaként el sem hiszem, hogy beleegyezett, hogy társszerzőként írjon velem egy regényt. Vagy én vagyok a világ legmeggyőzőbb embere, vagy ennek a könyvnek az ötlete egyszerűen TÚL JÓ! Talán mindkettő?? Alig várom, hogy mindannyian olvassátok!

A regény címét egyelőre titok övezi, de Witherspoon posztjából kiderült, hogy 2025 őszén jelenik meg, és a kiadó közleménye szerint a könyv a színésznő eredeti ötletén alapul.

Azzal, hogy elég érdekesnek találta a thriller ötletemet ahhoz, hogy társszerzőként velem akarjon dolgozni, egy álom vált valóra. Harlan-nal közösen kitalálni, hogyan hozhatjuk izgalomba az olvasókat titokzatos karakterekkel és összetett narratív fordulatokkal, nagy móka volt

− mondta Witherspoon a Grand Centralon, a Hachette Book Group egyik impresszumán keresztül kiadott közleményben.

A könyvet az Egyesült Királyságban a Century, a Penguin Random House UK egyik részlege adja ki.

Witherspoon korábban 2018-ban már megjelentette Whiskey in a Teacup című memoárját, valamint három könyvet a Busy Betty gyermekképeskönyv-sorozatban.

Coben több mint 30 regényt írt, amelyeket több mint 40 nyelvre fordítottak le, és könyvei számos országban lettek bestsellerek. A sikeres thrilleríró műveit filmre és televízióra is adaptálták már; az első Mickey Bolitar-regényből, amely Coben népszerű főhősének, Myron Bolitarnak a tizenéves unokaöccsét követi, az Amazon Studios 2023-ban elkészítette a Harlan Coben: Menedék című sorozatot, Coben pedig szerződést kötött a Netflixszel, hogy 14 regényéből eredeti sorozatot vagy filmet készítsenek, amelynek ő lesz a vezető producere.

Amint elkezdtünk beszélgetni az ötletéről, nem volt visszaút. Reese-zel együttműködni tiszta öröm volt, és kreatívan kifizetődő. Nem is lehetnék izgatottabb, hogy ezt a regényt a világra hozhatjuk

− mondta egy nyilatkozatában az író.

Witherspoon már jó ideje kapcsolatban áll az irodalmi világgal, hiszen 2017 júniusában elindította a Reese's Book Clubot. Nemrég a középiskolai angoltanára előtt azzal tisztelgett, hogy bejelentette Margaret Renkl The Comfort of Crows: A Backyard Year című könyve lett a 100. könyvklubválasztása.

Witherspoon produkciós cége, a Hello Sunshine is előszeretettel készít könyvadaptációkat. Ezek közé tartozik például a Prime Video Daisy Jones & The Six című sorozata, amely Taylor Jenkins-Reid azonos című bestsellerén alapul, a Hulu és az ABC Signature Apró gyönyörű dolgaink című minisorozat, amely Cheryl Strayed regényén alapul, az Apple TV+ Az utolsó szavai sorozata, valamint a Hulu Kis tüzek mindenütt című minisorozata, amely Celeste Ng 2017-es azonos című regényén alapul.

Witherspoon nem tétlenkedik az utóbbi időben, aDoktor Szöszi spin-offjáról és a Hatalmas kis hazugságok folytatásáról is beszélt.

Forrás: The Independent

Nyitókép: Getty Images