Sarah Jessica Parker a Szex és New Yorkban

Még mindig megbotránkoztatja a rajongókat ez a 20 éves Szex és New York jelenet

A nemrég kijött És egyszer csak… sikere újabb érdeklődési hullámot indított el a Szex és New York iránt − és van egy klasszikus epizód, ami még most, két évtizeddel később is megosztja a rajongókat.


Az eredetileg 2003-as Egy nő joga a cipőhöz című 6. évadbeli epizódban Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) részt vesz egy babaköszöntőn, amelyet barátnője, Kyra (Tatum O'Neal) rendez. Megérkezésekor Carrie megtudja, hogy Kyra házirendje szerint minden lábbelit le kell venni, de amikor Carrie megpróbálja elhagyni a partit, felfedezi, hogy vadonatúj Manolo Blahnik cipőjét ellopták. Kyra később felajánlja, hogy kifizeti az eltűnt lábbelit. Miután azonban megtudja, hogy a cipő 485 dollárba (176 ezer forint) került, felajánlja, hogy 200 dollárt (70 ezer forint) fizet, és bevallja, hogy ő is drága Manolókat hordott, mielőtt „igazi életet" kezdett volna élni.

A Redditen a Szex és New York rajongókból heves reakciók szakadtak ki a 20 éves epizód láttán, és sokan egyetértettek abban, hogy a történet pontosan ábrázolja, hogyan ítélkezik a társadalom a nők életmódbeli döntéseiről.

Mint nőtlen, gyermektelen, 39 éves nő, nagyon értékelem Carrie szónoklatát arról, hogyan hagynak ki minket az életválasztásaink ünnepléséből

− írta egy felhasználó, míg egy másik rajongó azt kommentálta, hogy Kyra „megszégyenítette Carrie-t a cipői és az életmódja miatt, közvetlenül azután, hogy Carrie minden egyes életválasztását támogatta".

Közben mások Kyra „ítélkező" hozzáállását emelték ki Carrie-vel szemben, azt írva:

Hogy beszélhet ilyen magas lóról? A barátnőjének ellopták a tulajdonát a házában, miután megkérte, hogy vegye le. Azonnal felajánlottam volna, hogy kifizetem, bármibe is kerüljön.

Bár néhány rajongó megértőbb volt Kyra szigorú házirendjével szemben. Kifejtették, hogy szerintük, ha olyan helyre megyünk, ahol esetleg le kell vennünk a cipőnket, tornacipőben kellene menni.

Talán emlékszel rá, hogy Carrie végül visszakapta a cipőjét, miután regisztráltatta magát a Manolo Blahniknál, a saját magával kötött házassága elismeréseként.

(Forrás: bustle)

Nyitókép: Profimedia