II. Erzsébet és György herceg

Érdekes dolog keltette fel György herceg érdeklődését a platina jubileumon

II. Erzsébet királynő platina jubileumi ünnepségén rengeteg fellépő és extra produkció szórakoztatta a közönséget. Vilmos herceg családjával együtt a lehető legtöbben megpróbált részt venni, és az is kiderült, az ünnepség melyik része tetszett legjobban 9 éves fiának, György hercegnek.


Ki tudná elfelejteni II. Erzsébet közös teázását a Paddington mackóval, vagy a Queen zenekar szenzációs műsorát a platina jubileumi hétvégén? Ezeken kívül felsorolni is nehéz, hány világsztár énekes és előadó tűnt fel a színpadokon a néhai uralkodónő tiszteletére. A legszínvonalasabb és legemlékezetesebb pillanatokról egy korábbi cikkünkben lehet részleteket olvasni.

Bár a királynőt ünnepelték, Vilmos herceg és Katalin hercegné legkisebb gyermeke, Lajos herceg mégis képes volt elrabolni a nézők figyelmét. Grimaszairól és a szemtelen viselkedéséről készített képek hamar futótűzként kezdtek terjedni az interneten, így természetesen mi is írtunk az esetről, illetve arról is, hogy hogyan reagált minderre a — akkor még cambridge-i — hercegné.

A programokon Lajos herceg és a szülők mellett jelen volt Sarolta hercegnő, illetve György herceg is. A család többek között a Trooping the Colour rendezvényen és a palotában megrendezett Platinum Partyn is megjelent. Az utóbbin Craig David volt az egyik fellépő, akinek színpadi jelenléte lenyűgözte a legidősebb gyermeket.

Azon az estén az énekes egy rikítókék, csillogó tréningruhát hordott, melyről György herceg meg is említette, hogy mennyire tetszik neki. A fellépés után Károly király idősebb fia, Vilmos odament az előadóhoz. Később Craig David a The Jonathan Ross Show-ban mesélt az akkori szóváltásukról:

„Vilmos herceg odasétált hozzám, és azt mondta, hogy »a fiam, György megőrült azért a kék flitteres ruháért, amit viseltél.« Azt mondtam erre, hogy »örülök a találkozásnak, és annak, hogy Györgynek tetszett a ruha.«"

Mondandójához — a Marie Claire cikkében leírtak alapján — még azt is hozzáfűzte, hogy a soron következő trónörökössel való találkozása az egyik leghihetetlenebb és legemlékezetesebb pillanata volt.

Nyitókép: Getty