vidám pár

8 romboló párkapcsolati szokás, amiről sürgősen le kell szoknod

Itt az ideje, hogy kicsit változtass kicsit a viselkedéseden? Hol máshol próbálhatnád ezt jobban ki, mint a kapcsolatodban?


Persze minden párnak megvannak a maguk kis küzdelmei, de most a Your Tango cikkének segítségével összegyűjtöttünk pár olyan rossz kommunikációs szokást, amelyek sokaknál előfordulnak, pedig érdemes lenne hanyagolni őket. Próbáljátok ki őket, és tegyetek a kapcsolatotokért!

​1. Azzal kezded a mondatot, hogy „Te mindig…”

Amikor nem értesz egyet valamivel, beszélj a saját érzéseidről, arról, hogy benned mit okoz az adott dolog. Ne azt próbáld megfogalmazni, hogy a partnered mit érez vagy csinál. Ehelyett indíts azzal, hogy „Én úgy érzem, hogy...".

​2. A „szeretlek" szót félvállról veszed

Ez a szó nem csak egy módja a telefonhívások befejezésének, vagy valami, amivel lerövidíthetsz egy sms-t. Keményen megdolgoztál azért, hogy megtaláld − és megtartsd! − ezt a különleges kapcsolatot. Mondd ki hangosan és személyesen, hogy „szeretlek".

​3. Soha nem zuhanyoztok együtt

egy p\u00e1r egy\u00fctt a zuhany alatt

Fotó: Shutterstock

Menjetek be néha együtt a zuhany alá! Egy idő után a párok már szinte észre sem veszik egymás testét. Hidd el, a kedvesed megmosdatásának intim aktusa (és mindaz, ami közben és utána történhet) mindenképp megéri.

4. Túl sokat cseteltek egymással

Ahelyett, hogy cseten elküldenéd kedvesednek egy vicces YouTube-videónak a linkjét, inkább oszd meg a gondolataidat papíron. Esetleg írjatok egy haikut vagy egy faviccet. Mikor nézted meg utoljára igazán a partnered kézírását?

​5. Elfelejted azt mondani, hogy „kérlek"

Könnyen bele lehet esni abba a szokásba, hogy csak mondjuk a partnerünknek, hogy tegyen meg valamit. De az életed megosztása valakivel ajándék. Ezért használd a „kérlek" és a „köszönöm" szavakat is.

​6. Elhatárolódsz egy nehéz időszak után

egy p\u00e1r besz\u00e9lget

Fotó: Shutterstock

Érintsd meg a partnered arcát vagy karját, mielőtt egy nehéz témát hoznál fel − ez sokkal hatékonyabban működik, mint a szavak. Ezután mondd el, amit el kell mondanod.

​7. Állandóan panaszkodsz

Panaszkodás helyett próbálj meg minden nap elmondani a partnerednek három dolgot, amit értékelsz benne vagy a kapcsolatban.

​8. Hiperfókuszálsz mindenre, amit rosszul csinál

Ne feledd, hogy ő soha nem fog úgy gondolkodni, mint te. Inkább koncentrálj arra, amit érted tesz, és ismerd el. Ha pedig valami mást szeretnél, kérj.

Nyitókép: Unsplash