egy nő egy órát tart a feje elé, a levegőből is órák lógnak

Hiszel a reinkarnációban? Ez a 8 jel arra utal, hogy volt előző életed

Míg a horoszkópok valahogyan sokunknak bekerültek a mindennapi életébe − még ha csak szórakozásként is −, az „előző életek" körüli beszélgetéseket általában még mindig szkeptikusan fogadjuk.


Az „előző élet" vagy „alternatív élet" arra a nézetre utal, hogy az ember lelke vagy szelleme élt egy (vagy több) korábbi életet.

A reinkarnáció olyan vallások központi tétele, mint a hinduizmus, a szikhizmus, a buddhizmus, de a nyugati ideológiák számára meglehetősen idegen fogalom.

Most azonban az „előző élet" iránti érdeklődés itt is megugrott.

Mind a horoszkópok, mind a múltbeli életek elmélete arra törekszenek, hogy világunkat alternatív módon értelmezzük. Segíthetnek kapcsolatok kialakításában, és megkérdőjelezik azt az elképzelést, hogy csak ez a racionális hely létezik, ahol születésünkkor találjuk magunkat. A kérdés, hogy nyitottak vagyunk-e arra a gondolatra, hogy több van ebben az életben, mint ami nyilvánvalóan látható?

Fatima Muhtaseb multidiszciplináris energiagyógyító és hipnoterapeuta adott egy kis betekintést azokba a lehetséges jelekbe, amelyek arra utalnak, hogy volt előző életed.

1. Megfejthetetlen érzelmek

Ha rendszeresen tapasztalsz olyan elhúzódó érzelmeket, amelyeket nem tudsz hova tenni, az annak a jele lehet, hogy ezek egy előző életből jönnek át, ilyen lehet például a túlzott szomorúság, az erőtlenség vagy a magányosság érzése. Vagy az érzés, hogy valami nincs rendben, még akkor is, ha látszólag minden rendben van.

2. Spontán látomások és visszatérő álmok

Volt már olyan álmod, amelyet furcsán ismerősnek vagy valóságosnak éreztél? Lehet, hogy korábbi élettapasztalatokban gyökerezik.

Voltak olyan ügyfeleim, akik spontán látomásokra emlékeztek, amelyeket leginkább gyermekkorukban láttak. Ezekben egy idegen országban voltak, más volt a nemük, történelmi ruhákba voltak öltözve, vagy olyan emberek vették körül őket, akikkel soha nem találkoztak

−magyarázza Fatima.

egy n\u0151i turista s\u00e9t\u00e1l \u00f3kori maradv\u00e1nyok k\u00f6z\u00f6tt

Fotó: Getty Images

3. Affinitás egy korszakhoz vagy kultúrához

Vannak olyan emberek, akik egyszerűen mintha egy másik korszakból származnának. Ez lehet bármi, a viselkedésüktől kezdve a könyvekig, amelyeket szívesen olvasnak, vagy a ruhákig, amelyeket szívesen viselnek.

4. Szokatlan anyajegyek

Fatima mesélt nekünk olyan kutatásokról, amelyek a születési jegyeket korábbi életekkel hozták összefüggésbe. Dr. Ian Stevenson amerikai pszichiáter olyan spontán múltbeli életemlékekkel rendelkező gyerekek eseteit vizsgálta, akiknek anyajegyei megegyeztek annak az elhunyt személynek a sebével, akinek az életére látszólag emlékeztek.

5. Megmagyarázhatatlan érzések valaki iránt

Mindannyian hallottunk már az azonnal létrejövő kapcsolatokról, de lehet, hogy itt többről van szó. Előfordul, hogy két ember találkozik, és egyből tudják, hogy mit éreznek egymás iránt. Lelki társunk lehet az a személy, akivel a lelkünk egy ezt megelőző életben kapcsolódott.

6. Egy meg nem látogatott hely megismerése

Ha valaha is tapasztaltál már déjà vu-t, amikor új helyre látogattál, az annak a jele lehet, hogy már jártál ott egy korábbi időben.

egy fiatal l\u00e1ny fogja a fej\u00e9t, mintha valamit megismert volna hirtelen

Fotó: Shutterstock

7. Xenoglosszia

Egyesek úgy vélik, hogy a xenoglosszia bizonyíték arra, hogy léteznek előző életek. Ez egy ritka és paranormális jelenség, amikor egy személy képes beszélni, megérteni vagy akár írni egy olyan nyelven, amellyel soha nem találkozott jelenlegi életében.

8. Rejtett tehetség

Népszerűbb az a hiedelem, hogy a nyelv gyors elsajátításának képessége, más képességek mellett − például valamilyen hangszeren való játék tehetsége − egy előző életből húzódik át.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Shutterstock