Repülőgép ablakán kifotózó női utas

Ezért ne utazz soha fekete zokniban a repülőgépen

Valamint a szandált és a magassarkút is hagyjuk a bőröndben.

Nehéz lehet eldönteni, hogy mit viseljünk egy repülőúton, hogy kényelmes legyen. Egy gondolatot azonban érdemes otthon hagyni: a fekete zoknit.

Kris Major légiutas-kísérő, megosztotta a legjobb tippjeit azzal kapcsolatban, hogyan lehet jól aludni a repülőn. A sötét zokni viselése azonban gondot okozhat, ha az éjszaka folyamán nyújtózkodni szeretnénk.

„Különösen egy éjszakai járaton, ha a folyosóra teszed a lábad, és sötét zoknit viselsz, nem fogunk látni, és megbotlunk benned. Ez egy kicsit kellemetlen számunkra”

– nyilatkozta a CNN Travelnek.

Egy másik légiutas-kísérő ezt alátámasztva a Sunnak elmondta, hogy ha a folyosóra nyújtjuk ki a lábunkat, a légiutas-kísérők pedig egy kocsit tolnak át, a végén még elütik, „és ez a te hibád, nem a miénk”.

„Tudod, hogy ott tolják át a kocsikat, és ha valamelyikük érintkezik a lábaddal, akkor biztosan mindent tudni fogsz róla.
De ha világosabb zoknit viselsz, ne aggódj, hogy leveszed a cipődet”

– tette hozzá Kris.

Annak ellenére, hogy ellentmondásos téma a cipőjüket levevő utasokkal kapcsolatban, a légiutas-kísérő elmondta, hogy a személyzet is gyakran megteszi ezt.

„Ez a helyes dolog, ha az ember hosszú távú járatra megy. Az ember remélné, hogy volt annyi tisztesség, hogy megfürdött vagy lezuhanyozott, és tiszta zoknit, harisnyát vagy harisnyanadrágot vett fel, mielőtt felszállt a repülőgépre.”

Tavaly két utast is leszidott a repülőgép személyzete, miután levették a cipőjüket, és teljesen mezítláb voltak a gépen.

Ez nemcsak higiéniai szempontból zavaró, hanem biztonsági kockázatot is jelenthet.

„Vészhelyzetben mindenféle törmelék és kellemetlen talajfelület állja el az utat a kijárat felé, valamint a repülőgépen kívül is. Ha a lábad nincs megfelelően letakarva, nehezen tudsz majd biztonságba jutni”

– mondta Tony Kuna, a kabinszemélyzet volt tagja.

Ugyanebből az okból kifolyólag van néhány cipő, amit szintén nem szabad a fedélzeten viselni, ezek közé tartozik a személyzet szerint a flip flop és a magas sarkú cipő.

(Sun)

Nyitókép: Shutterstock