hana horka

Szándékosan kapta el a cseh énekesnő a koronát, majd bele is halt

Hana Horka cseh énekesnő nem volt beoltva, haláláról a fia tájékoztatta a sajtót.


Veszélyes játékot űzött a cseh folkénekesnő, az 57 éves Hana Horka, mikor úgy döntött, annak ellenére, hogy nincs beoltva, szándékosan megpróbálja elkapni a koronavírust, hogy immunitást szerezzen. Halála előtt két nappal még a követőinek posztolt a közösségi médiában, hogy pozitív tesztje után gyógyulófélben van.

A BBC-nek fia mondta el, hogy az énekesnő szándékosan kapta el a covidot azután, hogy fia és férje is (akik a nővel ellentétben be voltak oltva) átesett a betegségen, annak érdekében, hogy védettségi igazolvánnyal bizonyos előnyökhöz jusson, hiszen Csehországban is az előírások szerint a kulturális helyszínekre, éttermekbe, kávézókba való belépéshez is szükség van ilyenre.

Horka az egyik legrégebbi és legelismertebb cseh zenekar, az Asonance tagja volt, és abban bízott, hogy a vírusból kigyógyulva újra koncertezhet majd. Halála napjának reggelén, vasárnap jobban érezte magát, ezért egy kisebb sétára indult, majd mivel fájdalmai lettek, lepihent, ahol ágyban fekve, mindössze 10 perc alatt megfulladt.

Fia azért fordult a sajtóhoz édesanyja történetével, hogy ösztönözze az embereket az oltás beadatására, úgy gondolja, a személyes sorsok jobban megérintik az embereket, mint a statisztikai adatok.

Nyitókép: Instagram/womantime.ar