Harry herceg díjakkal kitüntetve

Harry herceg díjat kapott, ami sok embert felháborított

Szélsőséges indulatokat és érzéseket váltott ki az emberekből a döntés, hogy Harry hercegnek adományozták a Pat Tillman-díjat.


Az Afganisztánban elesett amerikai háborús hős, Pat Tillman édesanyja rettentően felháborodott, hogy Harry hercegnek adták át a fiáról szóló díjat.

A sussexi herceg a jövő hónapban kapja meg Hollywoodban a Pat Tillman-díjat a szolgálatért. Ez a kitüntetés olyan személynek jár, akiket erős szálak fűznek a sportokhoz, és akik méltóképp szolgálnak másokat, amivel tisztelegnek az Afganisztánban elesett Pat Tillman, egykori NFL-játékos és az amerikai hadsereg rangerének hagyatéka előtt.

Az a döntés azonban, hogy Harry kapja az elismerést, hatalmas vitát váltott ki. Miután Pat McAfee televíziós műsorvezető élő adásban adta ki elégedetlenségét, az elesett katona édesanyja is bírálta a döntést, és azt állította, hogy nem konzultáltak vele.

A Daily Mail szerint Mary dühöngött:

„Meg vagyok döbbenve, hogy miért választottak egy ilyen ellentmondásos és megosztó személyt a díj átvételére. Vannak a díjra sokkal méltóbb emberek még. Vannak olyan személyek, akik a veteránok közösségében dolgoznak, és óriási dolgokat tesznek a veteránokért. Ezek az emberek nem rendelkeznek olyan pénzzel, forrásokkal, kapcsolatokkal vagy kiváltságokkal, mint Harry herceg. Úgy érzem, hogy az ilyen típusú egyéneket kellene elismerni.”

Az ESPY-díjakat (Excellence in Sports Performance Yearly) az ESPN sporttelevíziós csatorna szervezi, és ezt a konkrét díjat korábban a hősöknek adták át.

Tavaly a Buffalo Bills amerikaifutball-csapat edzői - akik egy haldokló játékost élesztettek újra a pályán -, kapták az elismerést.

Harry herceg

Getty

Azt mondják, hogy Harry az Invictus Games eseményével kapcsolatos fáradhatatlan munkája miatt kapta a kitüntetést, amellyel a sport erején keresztül pozitív hatást gyakorol a veteránok közösségére.

Harry jelölésén való felháborodását a televíziós műsorvezető azzal magyarázta, hogy szerinte ez az érv nem felel meg a díj rendeltetésének, és ez megkérdőjelezi a kiválasztási folyamatot.


Nyitókép: Getty

(Mirror)