Naplemente a Julia Pfeiffer Beach-en a kaliforniai Julia Pfeiffer Burns State Parkban

Ezen a bizarr, egyedülálló strandon lila homok terül el mindenhol

A Pfeiffer Beach nevű geológiai különlegesség a kaliforniai Big Sur partvidéke mentén terül el.

A kanyargós utakkal, drámai vízesésekkel és a Csendes-óceánra nyíló sziklák tetejéről nyíló kilátással minden kanyarban, a Big Sur maga is egyedülálló hely. A partvidék megközelítése azonban nem olyan könnyű a földcsuszamlásokat okozó viharok miatt, melyek hónapokra, sőt akár évekre is lezárhatják a régió egyetlen főútvonalát, a California Highway 1-et.

Egyedi megjelenésének köszönhetően, a bizarr színű homokcsík mindenhonnan vonzza a látogatókat, amelynek forrását a tudósok még nem tudták 100 százalékos bizonyossággal megerősíteni.

Az egyik népszerű elmélet szerint a színt a mangán-gránit kövek részecskéi adják, amelyek a festői partvonalból szinte egyenesen felfelé törő meredek dombok és hegyek közé szorultak.

Hogy mennyire lila a homok, attól függ, mikor látogatunk el a helyre, de minden árnyalatában gyönyörű látvány fogadja az erre járókat.

A Pfeiffer Beach sokkal több azonban különleges lila homokjánál, a hullámok mindenhonnan vonzzák a szörfösöket, míg a Pfeiffer Big Sur State Park a kirándulók és kalandra vágyók számára ideális célpont.

A gyönyörű hely körülbelül 2,5 órányi autóútra található San Franciscótól délre, és közel 6 órányira Los Angelestől.

Bár a világon nem ismerünk más lila színű strandot, rengeteg más egyedi tengerpartot is felfedezhetünk, a híres, hírességekkel teletűzdelt bermudai rózsaszín homoktól kezdve a máltai narancssárga homokon át a hawaii zöld homokig.