Károly király megtörte egy életre szóló szokását
Károly király, aki arról ismert, hogy szuper fitt, mindig is reggelizett, teázott és könnyű vacsorát evett, de az ebédet mellőzte, mivel azt luxusnak nevezte, amit nem engedhet meg magának, hogy beiktassa sűrű napirendjébe.
Korábban azt is elárulta a BBC-nek, hogy a hét két napján nem eszik húst vagy halat, egy napon pedig a tejtermékeket is kerüli.
A Daily Mail azonban arról számolt be, hogy rákbetegsége év eleji kezelése után, orvosi utasításra Károly elkezdte beiktatni a napjába az ebédet – egy bizonyos étellel a lista élén: az avokádóval –, hogy a súlyos betegségből való felépülése közben erőben tartsa magát.
„Most némi vonakodással, de ebédidőben eszik valamit – igazából egy kis harapnivalót. Most egy fél avokádót eszik, hogy átvészelje a napot. Ez fontos, különösen, ha betegsége van”
– idézett egy forrást a Daily Mail.Károly király régóta egészséges étkezést folytat, gyakran élvezi a saját gazdaságában, a Highgrove-i vidéki házában termelt termékeket.
Korábban, Wales hercegeként ő lett az Egyesült Királyság legnagyobb biogazdálkodója, aki országszerte és azon túl is árulja termékeit a boltokban.
Mostohafia, Tom Parker Bowles ételkritikus nemrég azt nyilatkozta a Daily Mail-nek, hogy Károly ügyel arra, hogy az asztalánál ne legyen pazarló étel:
„Mindent újrahasznosít. Ha valami megmarad, abból valami más készül, vagy másnap megjelenik. Semmit sem dobunk ki.”
Hozzátette, hogy Károly reggelire aszalt gyümölcsöt és mézet eszik.
(Deadline)
Nyitókép: Carl Court/Getty Images