III. Károly brit király, Katalin walesi hercegné és Vilmos walesi herceg

Károly király fontos dologban védi Katalin hercegnét

Bár a walesi hercegné hatalmas támogatást kapott a környezetétől, a hírek szerint az egyik legnagyobb pártolója apósa, Károly király volt, aki szintén a rák egy meg nem nevezett formája miatt részesül kezelésben.

Károly király és Katalin walesi hercegné a feltételezések szerint idén még közelebb kerültek egymáshoz gyógyulásuk közepette.

A királyi család egyik barátja a Vanity Fair-nek azt nyilatkozta, hogy „Károly imádja Katalint, és nagyon tiszteli őt és azt a bátorságot, amit mindezek során tanúsított”.

Christopher Andersen királyi életrajzíró szerint Károly király a háttérben is nagy erőfeszítéseket tesz Katalin védelmére, és bárki, aki túllépi a határt, vagy kritizálja a menyét, azt kockáztatja, hogy „felolvassák neki a Riot Act-et” (a Riot Act a brit parlament egyik törvénye volt az 1700-as években, amely felhatalmazta a helyi hatóságokat, hogy bármely, tizenkét fősnél nagyobb csoportot törvénytelenül összegyűltnek nyilvánítson és így annak büntetés terhe alatt szét kellett oszolnia).

„A palotán belül és kívül is vannak olyanok, akik az évek során kritizálták Katalint, amiért állítólag nem vette ki a részét a királyi terhekből, mert nem ment el annyi szalagátvágásra, kórházavatóra és emléktábla-avatásra, mint például a néhai II. Erzsébet királynő, a király vagy Anna hercegnő.”

Andersen hozzátette, hogy Katalin hercegné mindig is a gyermekei jólétét helyezte előtérbe a királyi feladatokkal szemben.

„A múltban Károly hallgatott erről, és hagyta, hogy az oldalvonalról jövő fanyalgás folytatódjon. De most már nem. Mostantól a király nem tűri Kate kritikáját, és pont.”

A királyi életrajzíró hangsúlyozta, hogy ezt a változást a palota falain belül is észrevették.

(Marie Claire UK)

Nyitókép: Getty Images