Jennifer Lopez a Félidő bemutatóján

Jennifer Lopez dokumentumfilmje már itthon is elérhető a Netflixen

JLo régóta várt dokumentumfilmje hivatalosan is landolt a streamingszolgáltató kínálatában, így már Magyarországon is megtekinthetik a rajongók. A világsztár legújabb projektje az életének egy teljesen új szegmensébe enged betekintést, mégpedig azokba a traumáiba, melyeket a szakma miatt kellett átélnie.


Jennifer Lopez a legtöbb slágerében kihangsúlyozza, hogy önazonos szeretne maradni és nem akarja elfelejteni, honnan is indult pályája kezdetén. Erre kiváló példa a Ja Rule-lal közös I'm Real és a Jenny From the Block. A Félidő című dokumentumfilm mindezt feldolgozza és egy kicsit mélyebb belátást is enged a rajongóknak JLo életébe.

A produkció nyitotta meg a Tribeca Filmfesztivált, a szakértők szerint pedig méltón tükrözi mindazt, amit Lopez képviselt a teljes, négy évtizeden át tartó karrierje alatt. Mindezek mellett nem csak a megszokott alapelveire építkezik a történet, hanem arra a nyilvánvaló, mégis kevés figyelmet kapó jelenségre is, hogy még a legnagyobb sztárok sem immunisak a kudarcok ellen.

A középpontba kerülő fő trauma A Wall Street pillangói című dráma megjelenése után történt, melyben az énekes egy —szakérők által is elismert — mellékszerepet játszott. A kezdeti elképzelések ellenére a filmet nem jelöték Oscar-díjra. Hollywoodban meglepően keveset beszélnek arról a megaláztatottságról és dühről, melyet a filmek háttérdolgozói és a színészek érezhetnek egy sikertelen, vagy kudarcba fulladt produkció után.

„Tényleg azt hittem, hogy van esélyem. Úgy érzem, mindenkit cserben hagytam"

— mondja az énekes az egyik jelenetben, utalva ezzel arra a kudarcára, melyet az Oscar-jelöltek kihirdetése után érzett .

JLo a jelenetekben őszintén vall arról, hogy számára a díj nem csak megtisztelő lett volna, hanem egy olyan művészeti intézmény elismerése is, amely korábban nem fogadta el popsztárambícióit és nyilvános románcát sem. Az Amanda Micheli által rendezett dokumentumfilm a jövőben kiemelkedő nézőközönséget érhet el.