a királyi család a Trooping a Coloron

Katalin hercegné „azt teszi, ami jó neki" a lábadozása alatt

Katalin hercegné átrendezte életének prioritásait, mivel továbbra is rákos kezelés alatt áll.


A 42 éves walesi hercegné június 15-én a Trooping the Colour elnevezésű rendezvényen lépett ismét nyilvánosság elé, ami karácsony óta az első közös kiruccanása volt a királyi családdal. A palota segítői azonban hangsúlyozták, hogy a megjelenés nem jelenti azt, hogy újra királyi feladatokat lát el.

Azt teszi, ami neki jó, és magánúton, otthon lábadozik. A lehető legjobban kezeli a helyzetet

− mondta egy, a királyi házhoz közel álló forrás.

Ahogyan azt maga Katalin hercegné is megerősítette egy személyes üzenetben, amelyben június 14-én megosztott egy egészségügyi frissítést:

Megtanulok türelmes lenni.

A nyilvánosságnak is ugyanezt kell tennie, amíg a királyi család megkapja az engedélyt az orvosaitól, de a úgy tűnik, a gyógyulása jó úton halad.

A monarchia az egyik legnehezebb kihívássorozaton megy keresztül. De most úgy éreztem, mintha egy fordultunk volna egyet

− mondta Ailsa Anderson, Erzsébet királynő korábbi sajtótitkára.

A walesi hercegné hat hónapig volt távol a nyilvánosságtól − ez példátlan távollét egy modern királyi családtag esetében −, így amikor a hintója feltűnt Károly király hivatalos születésnapi felvonulásán, minden szem a királyi anyukára szegeződött. A 10 éves György herceggel, a 9 éves Sarolta hercegnővel és a 6 éves Lajos herceggel kilépő Katalin egyszerre tűnt törékenynek és rugalmasnak, mivel még folytatja a kemoterápiát a rák diagnózisát követően, amelyet márciusban jelentett be a nyilvánosságnak.

Élénknek tűnt, és úgy szállt fel és le a hintóról, hogy egy lépést sem tévesztett

− mondja Sally Bedell Smith, a királyi életrajzíró.

A Buckingham-palota erkélyén a walesi hercegné szeretetteljes pillantásokat váltott férjével, Vilmos herceggel, és büszkén tündökölt három gyermekével összehangolt öltözékükben. Mélyülő köteléke apósával, a királlyal, aki szintén rákkezelés alatt áll, nyilvánvaló volt, ahogy egymáshoz hajoltak és beszélgettek.

A Trooping the Colour-on való megjelenésén kívül is voltak biztató jelek a javulása kapcsán. Katalint már látták, amint elintéznivalókat intéz a gyerekeknek, beleértve egy napot a tengerparton.

Erzsébet királynő mindig azt mondta: »Látniuk kell, hogy higgyenek nekem«. Ezt még az online összeesküvés-elméletek kora előtt mondta, de úgy értette, hogy ahhoz, hogy a királyi családtagok munkájukat végezhessék, közvetlenül látni kell őket. Bármennyire is nehéz ez Katalin számára, a megjelenés egy szolgálati aktus volt annak az intézménynek a feltételei szerint, amelynek ő is része

− mondja Károly király életrajzírója, Catherine Mayer.

A szakadó angol felhőszakadás ellenére mind a királyi család, mind a közönség meghatódva látta, hogy Katalin hercegné erősen állt előttük.

A családnak nagy vigaszt jelent majd ez a fajta támogatás − az, hogy az emberek ilyen borzalmas időben is kitartottak mellettük

− mondja Anderson.

Forrás: People

Nyitókép: Profimédia