Katalin hercegné

Katalin sokat küzdött ezzel a dologgal, amikor hercegné lett

Katalin hercegné gyakran tűnik rendíthetetlennek: a királyi család kötelességtudó vezető tagjaként, kifogástalan stílusikonként, kedves és odaadó feleségként és anyaként soha nem tesz rosszat. Ám van egy olyan terület, ahol még neki is nehézségei akadnak.


A walesi hercegné a királyi család tagjaként munkájának ezt az aspektusát „elég nehéznek" találta egy királyi szakértő szerint, de azóta már ő is megtalálta a helyét ebben a feladatkörben.

Azt hiszem, Katalinnak ez azért volt nehéz, mert eredendően elég félénk

− magyarázta Camilla Tominey a BBC Images of Diana című podcastjában 2017-ben.

Ezt már korábban is megjegyezték a szakértők: Susie Ashfield, a nyilvános beszéd szakértője az Expressnek azt mondta, hogy „bár Cambridge hercegnéjétől nem idegen a kamerába beszélés, kellemetlennek találja a nyilvános beszédet, mivel természeténél fogva kissé introvertált. Általában ódzkodik a rivaldafénytől, inkább nem akar felesleges nyilvánosságot generálni".

Katalin besz\u00e9det mond 2023. m\u00e1rcius\u00e1ban

Fotó: Getty Images

Katalin hercegné nyíltan beszélt arról, hogy fél a nyilvános beszédtől. Állítólag 2012-ben azt mondta egy vendégének az első nyilvános beszéde után:

Idegőrlőnek találom a beszédeket.

A walesi hercegné azonban hosszú utat bejárt az első nyilvános szereplése óta, és egyre magabiztosabb és magabiztosabb lett a nyilvános felszólalásokban.

Ez nem maradt észrevétlen a rajongók körében, akik az X-en (korábban Twitter) dicsérték Katalint, miután a 2021-es ünnepségen szakszerűen átadta az est utolsó Earthshot-díját.

Az okok között szerepel, hogy Katalin magabiztosabb lett a nyilvános beszédek során, vélhetően az is, hogy az évek során kezdett meggyőzőbb lenni abban, amit mond − most már, ahogy Camilla Tominey fogalmazott, „tudja, mit akar mondani".

Camilla hozzátette, hogy „a nyilvános beszéd sokkal könnyebb, ha van valami, amiről beszélni akarsz".

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images