Légiutas-kísérő a repülőn

Ezért ülnek a kezükre a légiutas-kísérők

A felszállás néha rázós utazást eredményezhet repülés során. De ha baj van, a légiutas-kísérők számára jól jön, ha felvesznek egy számunkra furcsának tűnő pozíciót.

A légiutas-kísérő személyzet általában a kezén ül felszállás és leszállás közben. Hogy miért, azzal kapcsolatban Henny Lim, a Fülöp-szigeteki Cebu Pacific légiutas-kísérője adja meg a választ TikTok demó posztban.

Ezt úgy hívják, hogy merevítő pozíció, magyarázta Lim.

A már több mint 32 000 megtekintést elért videóban a légiutas-kísérő elmagyarázta annak a biztonsági eljárásnak a titkát, amelyet ő és kollégái követnek, hogy vészhelyzet esetén csökkentsék a testi sértés kockázatát.

„Ez a pozíció magában foglalja a biztonsági öv biztonságos becsatolását, az egyenes tartást, az ülést a kezeken –tenyérrel felfelé, hüvelykujjakat behúzva és laza karokkal – a lábak lapos elhelyezésével a padlón. A cél az, hogy a testet merev pózban tartsuk, így ha egy nem várt vészhelyzetben bármilyen ütközés érné, a test kevésbé sérülne”

– magyarázta.

@_hennylim_ Why do cabin crew sit on their hands while in their jumpseats? Check this video out to know! Special guest for today’s video: Clare demecillo Follow my Official Facebook Page: “Henny Joyce Lim” Follow me on Instagram: _hennylim_ #fyp #HJL #cabincrewlife #bracingposition #cebupacific #groundstop ♬ Aesthetic - Tollan Kim

Ez a pozíció korlátozza a test mozgását, így kisebb a sérülés esélye, ha ütközés történik. Lim hozzátette, hogy az utaskísérők nem ülnek a kezükön turbulencia esetén.

„Ez idő alatt mi egy csendes felülvizsgálaton is átmegyünk, amely felkészít minket egy vészhelyzetre minden fel- és leszállás során. Ez magában foglalja a helyszínen lévő vészhelyzeti berendezések, az ajtók működtetését, az adott parancsokat és a repülőgépen kívül lévő bármilyen vizuális nyomot.”

Nyitókép: Shutterstock