légiutas-kísérő az italos/ételes kocsit tolja

Ezt a kérdést mindenképp tedd fel a légiutas-kísérőnek repülés előtt

Van egy kulcsfontosságú kérdés, amit ha már a repülésünk legelején felteszünk a légiutas-kísérőnek, az megkönnyítheti az utazás közbeni alvásunkat.


Egy hosszabb repülőút során rémálom lehet az alvás. Egy utazási szakértő azonban megosztott egy fontos kérdést, amelyet az utasoknak kell feltenniük a légiutas-kísérőknek, még az út legelején, hogy azzal megkönnyítsék az alvásukat.

Ha amúgy is nehezen alszunk el, akkor a repülőn jelenlévő akadályok még nehezebbé tehetik az elalvást. Akár egy sikoltozó kisgyerek, az erős fény vagy a kényelmetlen ülés, mind-mind erősen akadályozzák a nyugodt és pihentető alvást. Egy alvásszakértő azonban megosztott néhány tippet, amivel segíthetünk a helyzetünkön.

Martin Seeley, a MattressNextDay vezérigazgatója és alvásszakértője szerint van néhány dolog, ami segíthet nekünk az utazás közbeni elalvásban.

Bár csábító lehet már a reptéren elindítani a nyaralás hangulatát egy finom koktéllal, de Martin arra figyelmezteti a turistákat, hogy kerüljék az alkoholt, ha szeretnének jót aludni.

„Ha aludni szeretnél a repülőn, mindig válassz vizet az alkohol helyett. Bár könnyebben el tudsz tőle aludni, az alkohol valójában megzavarja az alvást, és rontja a minőségét”

– mondta.

Ezen kívül pedig azt is elárulta, hogy van egy kulcsfontosságú kérdés, amit repülés előtt fel kell tenni az utaskísérőnek.

Martin azt mondta:

„Az emberek, akik melletted ülnek enni fognak és ehhez valószínűleg felkapcsolják a lámpát is. Tehát, amikor a repülőgép felszállt már és a biztonsági öv jelzése is kialudt, akkor kérdezd meg a légiutas-kísérőtől, hogy mikor szolgálják fel az ételt. Így az alvást az ételhez tudod időzíteni és ez biztosít arról, hogy nem maradsz le róla, illetve, nem ébredsz fel rá közben.”

A hosszú távú járatokon a repülés hosszától függően több étkezés is lehet és a kiszolgálás nagyon zavaró tud lenni, ha fáradt az ember.

Ha a légiutas-kísérő megosztja az étkezési időt az utasokkal, akkor sokkal jobb esélyük lesz a pihentető, nyugodt alvásra.

Egy l\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 felszolg\u00e1l a rep\u00fcl\u0151nFotó: Shutterstock

Nyitókép: Shutterstock

(Express)