Matthew Perry

Ez derült ki Matthew Perry halotti bizonyítványából

A Jóbarátok színésze, Matthew Perry néhány hete hunyt el tragikus hirtelenséggel, és bár testét már nyugalomra helyezték, a halotti bizonyítványából kiderül, hogy további vizsgálatokra van szükség.


A színészre néhány hete talált rá a jakuzzijában az asszisztense, aki kihívta a mentőket, miután megpróbálta a fejét a víz fölé emelni. A tisztviselők a helyszínen halottnak nyilvánították. Múlt pénteken temették el a Los Angeles-i Forest Lawn Memorial Parkban, temetésén részt vettek egykori Jóbarátok-szereplőtársai is.

Halotti bizonyítványát a Blast szerezte meg, és ebből az derül ki, hogy a sztár halálának okát elhalasztották, mivel Matthew toxikológiai jelentése még mindig feldolgozás alatt áll. Az első jelentések szerint nem volt metamfetamin vagy fentanil a szervezetében, amikor meghalt, de más drogok esetében még alaposabb vizsgálatra van szükség. A jelentés megállapítása hetekig is eltarthat, de a színészhez legközelebb állók azt mondták, hogy halála előtt tiszta és józan volt.

A bizonyítványból az is kiderült, hogy a mostohaapja, a Dateline munkatársa, Keith Morrison szerepel benne, mint „informátor", aki az információt a halottkémnek szolgáltatta. Matthew iparágaként „szórakoztatóipar", foglalkozásaként pedig „színész" szerepelt.

a J\u00f3bar\u00e1tok szerepl\u0151i

Fotó: Getty Images

Amikor a nyomozók megérkeztek Matthew házához, nem találtak illegális drogokat, de találtak vényköteles gyógyszereket, amelyek megfelelően fel voltak címkézve. Matthew nemrégiben nyíltan beszélt a függőséggel folytatott küzdelméről memoárjában.

A memoár Matthew drog- és alkoholfüggőséggel folytatott küzdelmeibe merült bele, és abba, hogy miután 2018-ban felrobbant a vastagbele, és az orvosok „két százalék esélyt" adtak neki az életben maradásra, ópiátokat írtak fel neki, ami oda vezetett, hogy ráfüggött az utcai drogokra, például a fentanillal kevert OxyContinra.

Matthew erősen hitt abban, hogy segíteni kell másoknak, akik hasonló kihívásokon mentek keresztül. Halála előtt azt mondta:

Azt akarom, hogy mások segítése legyen az első dolog, amit említenek. És életem hátralévő részében ezt fogom bizonyítani. A függőség túl erős ahhoz, hogy bárki egyedül legyőzze. De együtt, napról napra legyőzhetjük.

Barátai és családja a halála után létrehozták a Matthew Perry Alapítványt, hogy segítsenek a függőséggel küzdőknek.

Forrás: Mirror

Nyitókép: Getty Images