Matthew Perry a Maxim Magazine Hot 100 partin a Hard Rock Hotel & Casino-ban, Las Vegasban

Eltemették Matthew Perryt

A színészt a Los Angeles-i Forest Lawn Memorial Parkban temették el pénteken.

A Jóbarátok forgatását helyétől, a Warner Bros. stúdiótól nem messze lévő temetőben tartott búcsúztatón körülbelül húszan vettek részt, többek között Matthew Perry édesanyja, Suzanne Morrison, édesapja, John Bennett Perry és mostohaapja, Keith Morrison is jelen volt a családtagok között.

A szűk körű és visszafogott szertartáson, családja mellett Perry összes Jóbarátokbeli színésztársa – Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc és Lisa Kudrow – is részt vett, írja a TMZ.

Perry temetésére közel egy héttel a halála után került sor. A színészre múlt szombaton, Los Angeles-i otthonában, egy jakuzziban találtak rá. A TMZ korábbi híre szerint a nyomozók vényköteles antidepresszánsokat és szorongásoldó gyógyszereket találtak a színész otthonában, de illegális drogokat nem, az elsődleges toxikológiai vizsgálat eredményei szerint pedig nem volt kábítószer Perry vérében, amikor meghalt.

A színész nyíltan beszélt alkohol- és ópiátfüggőségéről, legutóbbi interjúiban pedig arról beszélt, hogy tiszta.

Perry fontosnak tartotta, hogy másoknak is segíteni tudjon saját tapasztalatai megosztásával, egy, az NME által idézett interjúban arról beszélt, hogy élete legjobb részének tartotta azt, hogy ha egy alkoholista vagy drogfüggő a segítségét kereste és Perry ezt meg tudta adni, „még akkor is, ha sokszor magán nem sikerült segíteni”.

Hozzátette, jó lenne, ha halála után nem(csak) a Jóbarátok miatt emlékeznének meg róla, hanem sokkal inkább amiatt, mert megpróbált segíteni másokon.

„Amikor meghalok, tudom, hogy az emberek a Jóbarátokról, Jóbarátokról, Jóbarátokról fognak beszélni. És ennek örülök, örülök, hogy színészként jó munkát végeztem, valamint többszörös lehetőséget adtam az embereknek, hogy a világhálón gúnyt űzzenek a küzdelmeimből... De amikor meghalok, ami az úgynevezett eredményeimet illeti, jó lenne, ha a Jóbarátok messze azok mögött a dolgok mögött szerepelne, amiket azért tettem, hogy megpróbáljak segíteni másokon. Tudom, hogy ez nem fog megtörténni, de jó lenne...”

Perry egykori Jóbarátokbeli színésztársai a színész halála után két nappal közleményt adtak ki, amelyben azt írták, lesújtotta őket a színész elvesztése.

„Mindannyiunkat teljesen lesújtott Matthew elvesztése. Többek voltunk, mint színésztársak. Egy család vagyunk. Annyi mindent lehetne mondani, de most egy pillanatra gyászolunk és feldolgozzuk ezt a felfoghatatlan veszteséget. Idővel többet fogunk mondani, amint és amikor képesek leszünk rá. Egyelőre a gondolataink és a szeretetünk Matty családjával, barátaival és mindazokkal van, akik szerették őt szerte a világon.”