Matthew Perry a Lili Claire Foundation javára rendezett 9. éves vacsorán a Beverly Hilton Hotelben 2006. október 14-én a kaliforniai Beverly Hillsben

Matthew Perry halála miatt több embert is megvádolhatnak

Matthew Perry hirtelen halála tavaly év végén sokkolta a világot, a Jóbarátok rajongói, politikusok és királyi családtagok is megemlékeztek a néhai színészről. Az ezt követő hetekben sokan beszéltek Matthew függőséggel és felépüléssel kapcsolatos hihetetlen munkájáról.


Decemberben nyilvánosságra hozták a boncolási jegyzőkönyv részleteit, és megerősítették, hogy halálát „ketamin akut hatása" okozta, ami miatt Perry belefulladt a Pacific Palisades-i otthonában lévő jakuzzijába. Májusban a helyi rendőrség és szövetségi ügynökök közös nyomozást indítottak, hogy megtalálják azokat, akik felelősek a színész kábítószerrel való ellátásáért.

Egy, a People-en keresztül közzétett jelentés azt állította, hogy egy, a bűnüldöző szerveknél dolgozó forrás szerint „több embert" kell megvádolni, mondván:

A forrás szerint az amerikai ügyészség fogja meghozni a végső döntést arról, hogy vádat emelnek-e vagy sem.

A múlt hónapban a TMZ arról számolt be, hogy aktív nyomozás folyik, és azt írta:

A bűnüldöző szervek forrásai szerint folyamatban van a nyomozás, hogy honnan szerezte Perry a ketamint, ami végül szerepet játszott a halálában − és a fő kérdés az, hogy ki és milyen körülmények között biztosította a drogot.
Matthew az \u00e1ltala \u00edrt The End Of Longing c\u00edm\u0171 \u00faj darab fot\u00f3z\u00e1s\u00e1n a Playhouse Theatre-ben 2016. febru\u00e1r 8-\u00e1n LondonbanFotó: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

A jelentés azt is állította, hogy a helyi rendőrség és a DEA „már hónapok óta vizsgálja az ügyet", és hogy „Hollywood kulcsembereit" állítólag kihallgatták, hozzátéve:

Bár forrásaink nem tudtak neveket mondani, azt mondták, hogy a nyomozók olyan embereket kerestek meg és beszéltek velük, akikről ismert, hogy drogfogyasztással vagy visszaéléssel kapcsolatos múltjuk van. Ezek az emberek nem feltétlenül a ketamin tényleges forrásai, de információval rendelkezhetnek a forráshoz vezető útról. Eddig még nem történt letartóztatás.

Az Independent szerint az amerikai ügyészség szóvivője azt nyilatkozta, hogy „nem kommentálják" az állításokat. A kábítószer-ellenes hivatal hozzátette, hogy „a DEA nem erősíti meg és nem kommentálja a folyamatban lévő nyomozásokat".

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Getty Images