Egy pizzából kivágnak egy szeletet

A 3 legnagyobb hiba, amit egy olasz nyaralás során elkövethetsz

Bár az olaszok értékelik, hogy a világon rengetegen szeretik a kultúrájukat és a konyhájukat, de vannak olyan hibák, amikkel az őrületbe tudjuk őket kergetni. A rossz italok rendelésétől kezdve a hagyományos receptek átvariálásáig íme 3 hiba, amit jobb, ha nem követsz el az olasz nyaralásod alatt.


1. Kávé rendelés

Egy b\u00f6gre k\u00e1v\u00e9Fotó: Unsplash/Hanna Balan

Mivel elég sokan szeretjük a cappucinót, nem árt tudnunk, hogy az olaszok elég szigorúak, ha a nemzeti kávéitalukról van szó.

A capuccino reggeli italnak számít és érdemes valami édes süteménnyel, például croissanttal fogyasztani. A későbbi órákban, ha nincs kedvünk a tiszta eszpresszóhoz, akkor ihatunk egy macchiatot.

2. Pizzafeltét

Ismered a pizza eredeti történetét? Az ősi recepttel együtt ezt is eláruljuk!Photo by Inna Gurina on Unsplash

Bizony lehetnek olyan pizzafeltéttel kapcsolatos kéréseink, amik miatt a pincér előfordulhat, hogy kinevet minket.

Ilyen például az ananász a pizzán, ami egyszerűen nem elfogadható Olaszországban, úgyhogy meg se próbálj ilyet kérni.

Ha azonban mégis valami hasonlóra vágysz, akkor érdemes kipróbálnod, a „pizza e fichi”-t, amely pizza és füge kombinációja, így szintén az édes és sós íz kombinációja.

A másik óriási hiba, amit pizzarendeléskor elkövethetünk az, ha ketchupot is kérünk mellé. Ne tegyük, hatalmas sértés az olaszok számára.

3. Carbonara

pasta on white ceramic platePhoto by Rob Wicks on Unsplash

A carbonara egy világszerte kedvelt étel, de azt csak kevesen tudják, hogy az eredeti római recept mindössze öt egyszerű hozzávalót tartalmaz. Szóval inkább ne kérdezd meg, hogy van-e benne tejszín.

A nevéhez méltó carbonara elkészítéséhez mindössze tésztára - lehetőleg spagettire vagy rigatonira -, pecorino sajtra, tojásra, fekete borsra és guanciale-ra van szükség.

A guanciale egy sertéspofából készült pácolt húskészítmény, amely zsírjának köszönhetően segít emulgeálni a mártást.

A Carbonara krémes ízének eléréséhez pedig csupán csak követni kell az eredeti receptet, amely egyáltalán nem igényel tejszínt.

Nyitókép: Unsplash/Kelvin T

(The Sun)