egy légiutas-kísérő mutatja a biztonsági jelzéseket a repülőn

Erre a 6 dologra mindenképp figyelj oda a repülőgépen

A Japan Airlines járatán a közelmúltban történt tűzeset és az Alaska Airlines járatán történt robbanás után most megkértünk egy légiutas-kísérőt, hogy magyarázza el a legfontosabb biztonsági szabályokat a repülőn utazók számára.


Bár a légi balesetek rendkívül ritkák, előfordulhatnak vészhelyzetek a repülőn, és előfordulhat, hogy az utasokat a légiutas-kísérőknek evakuálniuk kell.

A közelmúltban a Japan Airlines egyik járatának légiutas-kísérői 18 perc alatt több mint 370 utast evakuáltak, miután a tokiói Haneda repülőtéren baleset történt. Az Alaska Airlines egyik közelmúltbeli járatán pedig nem sokkal a felszállás után egy nem használt kabinajtó leszakadt a repülőgépről.

Bár a légiutas-kísérők jól fel vannak készítve a vészhelyzetekre, az utasok is tehetnek néhány dolgot, hogy biztonságosabb legyen az utazás, és megvédjék magukat.

l\u00e9giutas-k\u00eds\u00e9r\u0151 mutogat a rep\u00fcl\u0151n

Fotó: Getty Images

Jane Hawkes egykori légiutas-kísérő mondta el a legfontosabb repülésbiztonsági tippjeit.

  • Indulás előtt alaposan nézd meg a biztonsági bemutatót. Különösen a gyakran repülő utasok hajlamosak arra, hogy nem fordítanak kellő figyelmet a személyzet eligazítására.
  • Győződj meg róla, hogy pontosan tudod, hol van a legközelebbi kijárat, és hol vannak a kulcsfontosságú biztonsági berendezések.
  • Mindig kösd be a biztonsági övet, függetlenül attól, hogy a Fasten Seatbelt felirat be van-e kapcsolva vagy sem. Ha az utasok nincsenek bekötve, súlyosan megsérülhetnek.
  • Maradj ülve leszálláskor, és amíg a Fasten Seatbelt feliratot ki nem kapcsolják, ne oldd ki a biztonsági övet, mert előfordulhat, hogy a repülőgépnek hirtelen meg kell állnia gurulás közben.
  • Evakuálás esetén ne próbáld meg magaddal vinni a kézipoggyászod. Ez akadályozhatja a személyzet erőfeszítéseit az utasok biztonságos és időben történő evakuálására.
  • Kövesd szó szerint az utaskísérő személyzet vészhelyzeti utasításait. A légiutas-kísérő személyzet elsődleges feladata az utasok biztonsága, és minden eshetőségre fel vannak készítve.

Forrás: Express.co.uk

Nyitókép: Getty Images