Repülőgép előtt álló személyzete és érkező utas

4 dolog, amit soha nem szabad viselni a repülőgépen

A (hosszabb) repülőútra való öltözködés gyakran azt jelenti, hogy valami kényelmeset kell viselni. A szakértők azonban megosztották, mely ruhadarabokat ne viseljük soha a fedélzeten, mert akár veszélyt is okozhatnak.

1. Rövidnadrág

Mivel az üléseket nem tisztítják rendszeresen a repülőgépeken, semmiképp se viseljük azt az utazás során. Soha nem tudhatjuk, mennyire lesz tiszta a székünk, ezért teljes testet fedő ruha legyen rajtunk a kevesebb baktérium érdekében.

2. Szűk ruhák

Bármi, a testünket korlátozó vagy kényelmetlenséget okozó ruha görcsöket, duzzanatot okozhat, és később fájdalmat okozhat. Fontos, hogy tudjunk egy kicsit mozogni az ülésen és hogy a vér áramolni tudjon.

Ez főleg a hosszú repülőutakon fontos szempont, amikor a sok üléstől fennáll a trombózis kialakulásának kockázata.

Emellett gyakori probléma a puffadás, így érdemes kényelmes, gumis derekű alsókat viselni.

3. Magas sarkú cipő és nyitott orrú papucs

Elsősorban biztonsági okokból nem érdemes magas sarkú cipőt viselni a repülés során, valamint praktikussági okokból, ha át kell szállnunk.

Ha véletlenül evakuálásra kerül sor és csúszdára van szükség, a magas sarkú cipőt le kell venni, mivel kilyukaszthatja a csúszdát.

A papucs sem a legokosabb döntés a reptéri viselethez. Bár könnyű levenni, de átszállásnál vagy ha sietünk, könnyen ráléphetnek a lábunkra, az meg nem túl jó érzés.

4. Leggings

A leggings viselése akár végzetes is lehet, ha a repülőgépen, amelyen utazunk, tűz keletkezik vagy más veszély. A szűk, műszálas anyagok nagyobb valószínűséggel égnek és ragadnak ránk tűz keletkezése esetén. Viseljünk inkább pamut vagy bármi természetes anyagból készült ruhát.

(Sun)

Nyitókép: Shutterstock