szállodai szoba

Ezért kell mindig elhúzni a függönyt a szállodai szobánkban

Ha utazunk, a pihenésünk alapfeltétele, hogy kellemes és zavaró tényezőktől mentes szállást válasszunk magunknak. Egy tapasztalt biztonsági szakértő most elárult pár tippet, miket kell megtennünk egy teljesen biztonságos hotelszobáért.


A Bond Rees biztonsági vállalat testőre és magánnyomozója, Aaron Bond szerint létezik néhány óvintézkedés, amellyel elkerülhetjük az utazás során ránk leselkedő lopásokat.

A legjobb szintek

A biztonsági óvintézkedések szerinte már a foglalás pillanatától megkezdődnek: szerinte például már az sem mindegy, hányadik emeleten helyezkedik el a választott szobánk.

sz\u00e1llodai szoba

Fotó: Shutterstock

Ha lehetséges, kérjük a szobát a harmadik és az ötödik emelet közé. Ezek a szobák nem csak biztonságosabbak, de vészhelyzet esetén gyorsan ki is lehet jutni belőlük. Emellett a földszinti vagy az alsó szinten lévő szobák könnyebben hozzáférhetők a tolvajok számára, így a holmikat is jobban veszélynek tesszük ki

– fejtette ki Bond.

Ezt is olvasd el! Ezért ne foglaljunk soha első emeleti hotelszobát

A függöny elhúzása nemcsak a naptól véd meg

Továbbá a függönyök elhúzása is fontos eleme a biztonságos szobánk kialakításának.

Ha ideiglenes életterünk más szobákra vagy szállodákra néz, mindig tartsuk elhúzva a függönyöket. Mivel ha belátnak, kifigyelhetnek és így könnyebben kirabolhatnak, idézi az Express cikke a szakértőt.

Rejtett kamerák

Bond elmondása szerint mindig átvizsgálja a szobát, hogy rátaláljon a rejtett kamerákra vagy rögzítőberendezésekre. A rejtett kamerák olyan kicsik is lehetnek, mint egy gombostű, és bárhová felszerelhetők a szobában.

Az egyik leggyorsabb módja az átkutatásnak a mobiltelefonunk kamerájának használata, mivel ezek képesek felvenni a kamera lencséjének visszaverődését.

A rejtett kamerák egyébként nagy vitatéma a közösségi médiában az utóbbi időszakban.

A botrányok megelőzése érdekében az Airbnb például nemrég bejelentette, hogy teljesen betiltja a belső biztonsági kamerákat az általa kiadott ingatlanokban.

Nyitókép: Shutterstock