Egy szállodai szoba ajtaja

Ez legyen az első dolog, amit megteszel a szállodai szobádban

Kevés jobb dolog van annál, mint amikor egy hosszú, fárasztó repülőút után befekszünk a friss, tiszta, puha szállodai szobánk ágyába. Azonban mielőtt még ezt megtennénk egy fél perces ellenőrzés mindenekelőtt rengeteg bajtól óvhat meg minket.


Valójában az első dolog, amit a szállodai szobádba érve meg kell tegyél a biztonságod érdekében: az ágyi poloskák ellenőrzése.

„Két nagyon jó barátom már kapott el ágyi poloskát New York-i szállodában”

mondta Caroline Bologna, a HuffPost vezető szerkesztője.

Ezek az alvás közben vérrel táplálkozó bogarak körülbelül almamag méretűek, így szabad szemmel is könnyen észrevehetőek. Gyakran a bútorok, a padló vagy a falak repedéseiben bújnak meg, így a hotelszobánkat főleg ezeket a területeken fésüljük át, mielőtt átadjuk magunkat a pihenésnek.

A tavalyi év leghírhedtebb poloska-városa Párizs lett, ugyanis több szállodát is elleptek az ágyi poloskák, de sajnos nem csak a fények városa küzd ezzel a gonddal. Egy 2017-es tanulmány szerint ugyanis 10 szállodából nyolcnak volt dolga a kártevőkkel az előző évben.

Az ágyi poloskákat a meleg, a vér és a szén-dioxid vonzza. Így teljesen mindegy, hogy mennyire tiszta az adott szálloda, amiben megszállunk, mindenképp ellenőrizzük le.

Az ágy és a bútorok ellenőrzésén túl még van egy trükk, ami jó megoldást nyújthat az ágyipoloskák ellen. A legtöbb esetben ugyanis a bőröndben jutnak ki a szállodából, tehát így tudjuk csak hazavinni őket. Erre remek megoldás lehet, ha a szállodai szobánk fürdőszobájában, esetleg a kádban tartjuk a bőröndünket. Ha pedig nem szeretnénk ezzel bajlódni, akkor egész egyszerűen csak rázzuk ki a bőröndünket és a tartalmát is, mielőtt haza indulnánk.

Fotó: Shutterstock