Repülőn szemét becsukó nő - rosszullét

Új szolgáltatás segít a repüléstől szorongóknak

Sokak számára nem a legkellemesebb tevékenység a repülés, vannak, akik pedig kifejezetten szoronganak tőle, annak ellenére, hogy statisztikailag ez a legbiztonságosabb utazási forma. Egy új szolgáltatás kifejezetten a repüléstől félő embereknek segít.


A Dial A Pilot nevű új szolgáltatás úgy szeretne enyhíteni a repüléstől való szorongáson, hogy az utasokat közvetlen kapcsolatba hozza a pilótákkal. Azok, akik ódzkodnak a repülőjegy-foglalástól, bármilyen kérdést feltehetnek nekik a biztonságról, a turbulenciáról, a furcsa zajokról, a biztonsági övekről, az időjárásról és bármi másról, ami aggodalomra adhat okot.

Az ötlet az oldal egyik alapítójától származik, aki azon kapta magát, hogy a repülős utazások előtt folyamatosan nyugtatgatja egy rokonát. Mivel megérezte az üzleti lehetőséget, más pilótákkal együtt idén év elején elindította a szolgáltatást.

Pil\u00f3taf\u00fclk\u00e9ben \u00fcl\u0151 k\u00e9t pil\u00f3ta

Fotó: Unsplash

A felhasználók az oldalon 15 perces alkalmakat foglalhatnak, ahol egy pilóta bármilyen, az utazással kapcsolatos kérdésükre válaszol. A szolgáltatás 50 dollárba (18 ezer forint) kerül.

Az ötletgazda a Travel + Leisure-nak elmondta, hogy a legtöbb kérdés a turbulenciával és a repülőgép motorjának esetleges meghibásodásával kapcsolatos.