Ben Affleck és Jennifer Lopez

5 film, ami hollywoodi álompárok házasságának vetett véget

Eva Mendes és Ryan Gosling; Ashton Kutcher és Mila Kunis; Blake Lively és Ryan Reynolds. Számtalan híresség szeretett egymásba közös forgatáson. Úgy is mondhatnánk, hogy ez az irodai románc színészi változata: nem meglepő, hogy milyen gyakran bontakozik ki a sztárok között szerelmi szál, különösen ha még a filmben is úgy tesznek, mintha egymásba szerettek volna.


De mi van akkor, ha a szóban forgó sztárok egyike házas? Az a tény, hogy a színészek esetleg már foglaltak, nem mindig akadályozza meg, hogy a szikrák a vásznon kívül is szikrázni kezdjenek.

Még sziklaszilárdnak tűnő A-listás házasságok is kisiklottak már egy-egy ilyen fellángolás miatt. Az egyik leghíresebb eset Brad Pitt és Angelina Jolie, akiknek a Mr. és Mrs. Smith című filmben kialakult forró kémia a kamerák leállása után is folytatódni látszott – annak ellenére, hogy Pitt már akkor is egy hollywoodi álompár egyik fele volt. Íme 5 film, amely hatására a színészek a házastársi boldogságot válási papírokra cserélték.

​Mr. és Mrs. Smith

Brad Pitt és Angelina Jolie ebben a nagy költségvetésű 2005-ös filmben egy olyan házaspárt alakítottak, akik mindketten titokban bérgyilkosok. Pitt akkoriban még a Jóbarátok színésznőjének, Jennifer Annistonnak a férje volt. A páros Hollywood egyik legbiztosabb párjának tűnt – de nem telt el sok idő, mire a Pitt és Jolie között a vásznon perzselő szexuális feszültség a valóságba is átült. Bár eleinte mindketten hevesen tagadták, hogy viszonyuk lenne, Pitt még a film bemutatásának évében elvált Annistontól, és Jolie-val 2006 januárjában bejelentették, hogy első gyermeküket várják. A pár 2014-ben házasodott össze, majd alig két évvel később beadták a válókeresetet – és jelenleg több jogi vita folyik köztük.

​Titanic

Ebben a botrányban nem két főszereplő az áldozat, hanem egy rendező és egy mellékszereplő. James Cameron a Titanic forgatásának kezdetekor már házas volt Linda Hamiltonnal, akibe a Terminator 2: Az ítélet napja című film rendezése közben szeretett bele. A 2000-ben bemutatott kasszasiker azonban új múzsát és szerelmet biztosított számára Suzy Amis személyében, aki Rose unokáját alakítja. Hamilton egy héttel azután jelentette be a válásukat, hogy a Titanic mindent bezsebelt az Oscar-gálán; Cameron és Amis pedig a következő évben össze is házasodtak (és 24 évvel később még mindig együtt vannak).

​Zöld Lámpás

Ryan Reynolds és Blake Lively hollywoodi álompárja ma már egy fogalom, ezért gyakran el is felejtjük, hogy a férfi egy még híresebb színész férje volt éppen, amikor megismerkedtek: Scarlett Johansoné. Lively játszotta a Reynolds szerelmét a 2010-ben forgatott szuperhősfilmben, és ez egyúttal a színész és Johnason három évig tartó házasságának végét is jelentette. Bár csak a következő évben kezdtek el randizni, a szikrák egyértelműen felizzottak közöttük már akkor. Most már 12 éve együtt vannak, és négy közös gyermeket nevelnek.

​Daredevil

Ben Affleck és Jennifer Lopez már el voltak jegyezve, amikor a 2003-as Daredevil című szuperhősfilmben Affleck partnere Jennifer Garner lett. Utóbbi szintén akkor Scott Foley tévés színész felesége volt. De a Daredevil és Elektra közötti szikra nem csak a forgatásokra korlátozódott: mindketten szakítottak meglévő kapcsolatukkal, és 2005-ben összeházasodtak. Egy közös gyermekük született, mielőtt 13 év házasság után 2018-ban elváltak. Affleck ekkor úgy döntött, hogy van még befejezetlen ügye Lopezzel – a pár újra összejött, és végül oltár elé álltak, 2022-ben házasodtak össze.

​Rumnapló

Ez a 2011-es film nem csak egy kapcsolatnak vetett véget – az évszázad egyik legjelentősebb és legvitatottabb celeb jogi csatározását is elindította. A főszerepben Johnny Depp – aki 13 évig volt kapcsolatban Vanessa Paradis francia énekesnővel– Amber Heard mellett. A nő játszotta a férfi szerelmét, aki a következő évben bejelentette, hogy elválik Paradistól. Ő és Heard 2015-ben házasodtak össze, de 2016-ban már be is adták a válókeresetet, és azóta nagy nyilvánosságot kapott perekbe keveredtek, miután Heard azt állította, hogy a férfi fizikailag bántalmazta őt.

Forrás: Independent

Nyitókép: Shutterstock