Taylor Swift

Ez az európai város megváltoztatta a nevét Taylor Swift miatt

Taylor Swiftnek ereje akkora, hogy mostanra több város is megváltoztatta a nevét, amikor odaért az Eras Tourjával.


A legutóbbi helyszín, amely beszállt a mókába, a németországi Gelsenkirchen, amelynek polgármestere beleegyezett, hogy a várost ideiglenesen Swiftkirchenre kereszteljék át, amíg a popsztár a városban tartózkodik − azaz július 17. és 19. között.

Még édesebb a lépés mögött álló történet: a fiatal Swiftie Aleshanee Westhoff petíciót indított az átnevezésért, és írt Karin Welge polgármesternek, hogy tegye meg.

A polgármester úgy gondolta, hogy ez egy nagyszerű kezdeményezés, és ~swiftesen~ beleegyezett.

Nagyszerű ötlet a város ideiglenes átnevezése Swiftkirchen-re, ezért örülök, hogy ma élőben és testközelből tapasztalhatjuk meg Gelsenkirchen rövid távú »átnevezését«

− írta a polgármester az Aleshanee-nek írt levelében (a város hivatalos honlapján olvasható leírás szerint).

A költözés alkalmából egy első táblát helyeztek el a városban, amin az áll: „Swiftkirchen", rajta Taylor arcával, valamint az Eras turnéjához kapcsolódó szimbólumokkal. Hamarosan további táblákat helyeznek el a nagy forgalmú helyeken.

A város illetékesei azonban nem álltak meg az átnevezésnél: annyira izgatottak az ötlet miatt, hogy egy nagy szabadtéri Taylor Swift-bulit is rendeznek azoknak a rajongóknak, akik nem voltak elég szerencsések ahhoz, hogy jegyet kapjanak az eseményre.

Polgármesterként természetesen nagyon boldog vagyok, hogy Taylor Swift, a világ jelenleg legsikeresebb énekesnője háromszor is fellép Gelsenkirchenben. A nemzetközi figyelem tehát közvetlenül az EURO 2024 után ismét városunkra irányul majd

− mondta Welge polgármester.

Az Egyesült Királyságban található Liverpool is hasonló lépésre szánta el magát, amikor Taylor júniusban ott lépett fel, és ideiglenesen átnevezte magát „Taylor Town"-ra, ahogy többek között az arizonai Glendale (Swift City), a texasi Arlington egyik utcája (Taylor Swift Way) és a minnesotai Minneapolis (Swiftie-apolis) is, a Billboard szerint.

A Taylor-láz valódi, semmi kétség!

Forrás: Marie Claire UK

Nyitókép: Profimedia