egy nő ül a repülőn mosolyogva az ablak mellett

Egy légiutaskísérő elárulta, hogy a legjobb ülés a repülőn nem való mindenkinek

Egy légiutas-kísérő a TikTok-on osztotta meg a repülőgép kijárati sorában való ülésfoglalás előnyeit és hátrányait.


Henny Joyce Lim utaskísérőként dolgozik, és rendszeresen posztol rövid videókat a TikTok-oldalára, amelyekben a repülőgépek szokatlan jellemzőit és olyan tippeket mutat be, amelyek segíthetnek a turistáknak a levegőben töltött idő alatt.

Az egyik videójában Henny megjegyezte, hogy bár a vészkijárat sorában ülve több lábtér juthat az utasoknak, vészhelyzetben tudniuk kell segíteni is.

Ha több lábtérre van szükséged, a vészkijárat sorában bőven van belőle. Ezek az ülések azonban nem mindenkinek valók. Ha ideges vagy a vészhelyzetben való segítségnyújtás miatt, vagy ha nem vagy alkalmas a feladatra, akkor szólj a légiutas-kísérőnek, hogy el tudjanak ültetni

− részletezte.

rep\u00fcl\u0151 v\u00e9szkij\u00e1rati sor

Fotó: Shutterstock

A repülőgépen a kijárati sorban lévő ülések a vészkijárati ajtó mellett helyezkednek el, ami azt jelenti, hogy jellemzően jóval nagyobb lábteret kínálnak, mint a repülőgép más részein.

Ennek ellenére mindig mérlegelnünk kell, hogy megfelelő-e számunkra ezen az ideálisnak tűnő helyen ülni, mivel az utasokat arra kérik, hogy vészhelyzetben segítsenek. Ez azt jelentheti, hogy a vendégek a felszállás és leszállás alatt nem tudnak olyasmit csinálni, ami elvonja a figyelmüket a repülésről, például zenét hallgatni.

Később a videóban Henny arra is figyelmeztetett, hogy a kijárati sorban ülő utasok nem tarthatnak táskát az ülésük mellett felszállás és leszállás közben.

Minden táskát a fej feletti tárolóban kell elhelyezni. A táskákat kiveheted a fedélzeten, de azokat a felszállás és leszállás alatt el kell helyezni. Az előtted lévő ülés alá helyezni szintén tilos őket

− mondta.

Az egyik néző így viccelődött a videó mellett:

A nagy lábtérrel nagy felelősség jár.


Forrás: Express

Nyitókép: Shutterstock