György és Vilmos herceg

Vilmos nem akarja, hogy György folytassa ezt a királyi szerepvállalást

Vilmos herceg „nem feltétlenül szeretné", ha legidősebb fia, a 10 éves György herceg az ő nyomdokaiba lépne, amikor felnő.


Angela Levin királyi szakértő szerint, aki a szombati Trooping the Colour ünnepség után nyilatkozott, Vilmos nem biztos, hogy különösebben támogatja, hogy György belépjen a hadseregbe, amint elhagyja az iskolát vagy az egyetemet. (Harry herceg Eton után lépett be, míg Vilmos a St. Andrews-i diploma megszerzése után).

A GB News kérdésére, hogy kommentálja a királyi család következő generációjának esélyeit arra, hogy valamilyen minőségben csatlakozzon a fegyveres erőkhöz, amint elég idős lesz, Angela azt mondta:

Vilmos herceg nem feltétlenül szeretné, ha a kis György ezt tenné. Nem érzi úgy, hogy ez szükséges.

Folytatta:

Ez rányomja a bélyegét a királyi családra, nem igaz? Ott az a sok jelmez, hiszen ők a hadsereg vezetői, szóval mit is csinálnának enélkül?

A királyi férfiak történelmileg valamilyen módon mind csatlakoztak a hadsereghez, mielőtt dolgozó királyi családtagokká váltak: nemcsak Vilmos szolgált, hanem az apja, Károly király és az ő apja, Fülöp herceg is.

Katalin, Lajos, Sarolta, Gy\u00f6rgy \u00e9s VilmosFotó: Getty Images

Angela számára az, hogy Vilmos nem feltétlenül ragaszkodik ahhoz, hogy a gyermekei a hadseregben szolgáljanak, csak egyike azoknak a potenciálisan jelentős változásoknak, amelyeket a királyi családban betöltött szerepének előrehaladtával eszközölhet.

Szerintem ez a vallással is így van, mert ő nem vallásos − Vilmos. Évente egyszer-kétszer elmegy, de nincs meg benne az a szenvedély a vallás iránt, mint Károly királyban. Szerintem nagyon megváltozhat a királyi család

− magyarázta a szakértő.

György jelenleg még túl fiatal ahhoz, hogy tudhassuk, hogy végül csatlakozik-e a fegyveres erőkhöz vagy sem. Egyelőre annyit tudunk, hogy szereti a focit, a rögbit, a videojátékokat, a zenét... Csak egy olyan gyerek, mint bárki más!

Forrás: Marie Claire

Nyitókép: Getty Images