Vilmos herceg

Vilmos különleges ajándékokkal lepte meg gyerekeit New Yorkból

Ez már biztos: György herceg, Sarolta hercegnő és Lajos herceg különleges szuveníreket kapnak New Yorkból.


Vilmos herceg a héten kétnapos kirándulásra indult a Nagy Almába, ahonnan három gyermekének is hoz ajándékokat. A 41 éves walesi herceg kedden megállt a 2001. szeptember 11-i helyreállítási munkálatokban döntő szerepet játszó FDNY tűzoltóságánál a World Trade Center közelében, ahonnan az ajándékok is származnak: kis gumi tűzoltóautók a tűzoltóház logójával, tollak, jegyzetfüzetek és pólók.

Miután elhagyta a tűzoltóállomást, Vilmos átsétált az utca túloldalára, ahol beszélgetett és fényképezkedett az összegyűlt helyiekkel és turistákkal.

Egy személy három „I Love NY" pólót adott át a hercegnek. A királyi családfő állítólag azt is mondta, hogy „egy nap szívesen elhozná Györgyöt, Saroltát és Lajost New Yorkba” − írta Carly Ledbetter riporter.

Nem ritka, hogy Vilmos és Katalin királyi megbízatásokról valamilyen meglepetéssel távoznak a gyermekeik számára. A személyre szabott focimezektől kezdve a plüssállatokig rengeteg emléktárgyuk van a szüleik utazásaiból.

Katalin \u00e9s Vilmos

Fotó: Getty Images

Vilmos hercegnek egyébként sűrű napjai voltak New Yorkban, az ENSZ-ben tartott megbeszélésektől kezdve a folyóba gázoláson át a Billion Oyster Project munkájának megtekintéséig és az Earthshot Prize innovációs csúcstalálkozó színpadán való szereplésig. Még egy kis edzés is belefért − a királyi családfő elárulta, hogy kedd reggel futni ment a Central Parkba.

Úgy döntöttem, hogy csatlakozom a reggeli rutinjukat végző New York-iakhoz. Csodálatos volt New Yorkban ébredni egy napsütéses reggelen

− mondta a csúcstalálkozón.

Visszatérve az Egyesült Királyságba, Katalin hercegnének is voltak saját kirándulásai. Hétfőn debütált a flotta légierejének főparancsnokaként a Yeovilton Királyi Haditengerészeti Légibázison (RNAS). Másnap Londonba utazott, hogy meglátogassa a Streets of Growth nevű jótékonysági szervezetet, amely a fiatalok életének megváltoztatásán dolgozik.

György, Sarolta és Lajos pedig a hónap elején visszatértek az osztálytermekbe. A Lambrook Schoolban a tanulás mellett a trió sportol, méhcsaládokat gondoz, és filmkészítésből is vehetnek órákat.

Forrás: People

Nyitókép: Getty Images