Vilmos walesi herceg

Vilmos már most a saját koronázását tervezi – ilyen változtatásokat akar

Akármilyen meglepő, már most készülnek a tervek Vilmos herceg koronázására.


A királyi család természetéhez hozzá tartozik az előre tervezés, és a Mirror értesülései szerint a walesi herceg koronázása „modern" és „releváns" lesz.

Bár apja, Károly király modernre szabta a ceremóniát, az ezeréves szertartásból még mindig sok elem maradt benne a programban. Ilyen például a „nép tisztelgése" is. Ez az a mozzanat, amikor a canterburyi érsek felkéri a Westminster-apátság gyülekezetét, hogy esküdjenek hűséget a királynak és „örököseinek és utódainak", és felszólítja „azokat, akik fel akarják ajánlani támogatásukat, hogy tegyék meg".

Ez is érdekelhet: Vilmos és Katalin összevesztek a koronázáson? Erről a képről beszél a fél internet

Kizárt, hogy ezt az utat vagy bármi hasonlót választana. (..) Figyelemmel van arra, hogy 20 év múlva, vagy amikor eljön az ő ideje, hogyan lehet a koronázás modern, de egyben egyesítő a nemzet és a Nemzetközösség számára. Úgy gondolom, hogy az ő koronázása egészen másképp fog kinézni és érezni

– mondta egy Vilmoshoz közel álló forrás.

Vilmos egyébként számos régi szokásra mondott nemet, hiszen úgy döntött, hogy nem tart beiktatást walesi hercegként, ahogyan azt egykor az apja tette 1969-ben. A forrás szerint ez sokatmondó lehet arra nézve, hogyan fogja megtervezni a koronázását.

Külön érdekesség, hogy Vilmos a BBC-nek adott 2016-os interjújában pont erről a témakörről beszélt.

Úgy gondolom, hogy a királyi családnak modernizálódnia és fejlődnie kell, és relevánsnak kell maradnia. Ez a kihívás számomra – hogyan tehetem a királyi családot relevánssá a következő 20 évben?

– mondta a trónörökös.

Forrás: Marie Claire UK

Kép: Getty Images