egy gondolkozó férfi az asztalánál ülve

Ez az egy tulajdonság sokkal vonzóbbá teszi a férfiakat

Vajon hogyan tűnhetnek ki a kevésbé vonzó férfiak a tömegből? A tudomány most megtalálta a választ, amit talán te is hasznosíthatsz.


Az egyszerű külsejű férfiak kreativitással növelhetik vonzerejüket a nők szemében − derül ki egy friss kutatásból, melynek eredményei a Royal Society Open Science című folyóiratban jelentek meg.

Ám ugyanez a vonzerőnövelés furcsa módon nem vonatkozik az egyszerű külsejű nőkre. Sőt, a kevésbé vonzó nők számára a kreativitás akár hátrányt is jelenthet a randizásban.

Dr. Christopher Watkins, a tanulmány szerzője elmondta:

Úgy tűnik, hogy a kevésbé vonzó arcú kreatív nőket valamilyen módon büntetik. Az átlagos külsejű férfiak esetében azonban jelentős volt a fellendülés. A kevésbé vonzó arcú, kreatív férfiak vonzereje majdnem azonos volt az igazán jó megjelenésű, de kevésbé kreatív férfiakéval.

A legsikeresebbek természetesen azok a férfiak voltak, akik egyszerre voltak jóképűek és kreatívak. A kreativitás megmutatásának fontossága részben abból adódhat, hogy a képzelőerőből magasabb intelligenciára következtetünk.

Dr. Watkins elmondta:

A nők válogatósabbak, amikor a romantikus partnerek kiválasztásáról van szó. A kreativitás a szemükben annak a jele lehet, hogy az egyén képes időt és energiát fektetni egy adott feladatba, vagy képes újszerű módon látni a dolgokat, ami hasznos lehet a túlélés szempontjából.
egy, a sz\u00e1m\u00edt\u00f3g\u00e9p\u00e9n alkot\u00f3 szem\u00fcveges, baseballsapk\u00e1s  f\u00e9rfi

Fotó: Getty Images

Sajnos azonban a kreativitást nem olyan egyszerű megmutatni az online társkeresés világában, ahogy Dr. Watkins is kifejtette:

Bizonyos platformok, amelyekkel most a randizáshoz rendelkezünk, nem biztos, hogy kedvezőek az emberek összetettebb tulajdonságok alapján történő értékeléséhez.

A kreativitás nem csak a randizásban, hanem a barátságokban is vonzó, állapította meg a tanulmány.

Egy másik, vonzerőkutatással foglalkozó tanulmány azt vizsgálta, hogy a személyiség képes-e felülmúlni a külsőt:

A nők azt mondják, hogy a barátságosság és a tisztelettudás személyiségjegyeit részesítik előnyben, de egy új kutatás szerint valójában a külsőségekről van szó. Amikor tesztelték, a nők a fizikailag vonzó férfiakat választották a jobb személyiségjegyekkel rendelkezőkkel szemben.

A fiatalabb nőkre a kutatás szerint még inkább igaz, hogy kevés figyelmet fordítanak arra, hogy a férfiak megbízhatóak, tisztelettudóak és őszinték-e, ha elég fittek. Az eredményekből azt támasztották alá, hogy a személyiség nem sokat számít, ha a férfiak nem vonzóak. A kreativitás azonban talán mégis labdába rúghat a jó kinézet mellett.

Forrás: PsyBlog

Nyitókép: Getty Images