Teringettét! Tóth Krisztina véleménye a káromkodásról. Idézet.
in.hu
Teringettét! Tóth Krisztina véleménye a káromkodásról. Idézet.
in.hu
Olyan univerzális fogást szeretnél elkészíteni, amely minden napszakban ideális? A sonkás-spenótos quiche ideális választás, és az elkészítése sem nehéz. Mutatjuk is, hogyan készítsük el pár lépésben ezt a mennyei francia pitét.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Egy nagy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel az olajat, és adjuk hozzá a hagymát.
Főzzük gyakran kevergetve addig, amíg áttetszővé nem válik – nagyjából 5-6 percig az eatingwell receptje szerint.
Keverjük bele a fokhagymát, és főzzük körülbelül 1 percig. Öntsük bele a spenótot, majd folyamatos keverés mellett főzzük pár percig, amíg meg nem fonnyad. Ekkor vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Ezt is olvasd el! 5 egészséges főzési mítosz, amit ideje elengedni
Fotó: Shutterstock
Amikor alaposan elkeveredtek, tegyük hozzá a sonkát, a cheddart és a kihűlt spenótos keveréket.
Helyezzük egy mély, vajjal vagy olajjal bekent tálba és süssük, amíg aranybarna nem lesz, közel 30 percig. Ekkor nincsen már más dolgunk, csak várni pár percet, hadd hűljön.
Attól függ, hogy a nap melyik szakában fogyasztanánk.
Nyitókép: Shutterstock