
Egészséges-e minden nap avokádót fogyasztani?
Mindannyian tudjuk, hogy az avokádó rengeteg egészségügyi előnnyel rendelkezik. Alábbi cikkünkből kiderül, hogyan is reagál valójában a testünk, ha egy hónapon keresztül naponta fogyasztunk a trópusi zöldségből.
Az avokádó töretlen népszerűségének egyik oka a krémes állaga és enyhe ízvilága mellett az, hogy rendkívül egészséges. Többek közt támogatja a bélműködést és a hasznos bélbaktériumok növekedését. Emellett növeli a jó (HDL) és csökkenti a rossz koleszterinszintet (LDL), amely fontos a szív szempontjából.
Az avokádó számos rostot, egészséges zsírt és antioxidánst tartalmaz, továbbá védelmet nyújthat a szemkárosodás, de még a csontritkulás ellen is.
Próbáld ki! Avokádós kukoricasaláta, a nyári grillezés legjobb körete
Fotó: Shutterstock
Felvetődhet azonban bennünk a kérdés: ha egészséges valami és emiatt rengeteget eszünk meg belőle, ugyanúgy jótékony hatása lesz a szervezetünkre nézve?
Az avokádó aligha jelent kockázatot
– fejtette ki Laura Merten táplálkozási szakértő.
Ugyanakkor szerinte a zöldség magas zsírtartalmának tényét érdemes szem előtt tartanunk.
Mint oly sok minden másnál, itt is a sokszínűségen és a kiegyensúlyozott táplálkozáson múlik a dolog.
Ez is érdekelhet: Életveszélyes trend terjed a TikTokon az avokádó tárolásáról
Változatos receptek mellett azonban egyértelműen kijelenthető, hogy az avokádó mindennapos fogyasztása jó ötlet.
Közérzetünkön rövid időn belül érezni fogjuk a változást: kevésbé leszünk fásultak, illetve a hajunk és a körmeink is hamar megerősödnek majd.
Milyen recepteket próbáljunk ki?
Reggelijeinknél teljes kiőrlésű kenyér, pirítós feltétjeként vagy turmix alapanyagként bátran felhasználhatjuk. A nap további étkezéseinknél akár salátába, akár mártogatósként remekül működik majd – semleges íze miatt pedig szinte akármivel kombinálhatjuk.
Forrás: Glamour
Nyitókép: Shutterstock