Lana del Rey

A Bardot-frufru újra hódít − így viseld ezt a trendi frizurát

Mindenki Bardot-frizurát akar. Az elmúlt héten három időtlen szépségikon − pontosabban Selena Gomez, Lana Del Rey és Julia Roberts − erősítette meg, hogy tavasszal valóban divatos lesz a frufru.


Valóban ez a tökéletes alkalom arra, hogy a Bardot-frufru újra a mainstreambe kerüljön. A 80-as évek középső választékainak és oldaltincseinek már volt egy reneszánsza. De a 2010-es évek közepének védjegye, a teljes homlokot betöltő frufru, amelyet anno Alexa Chung, Zooey Deschanel és Rashida Jones népszerűsítettek, még nem élte meg a visszatérést − egészen mostanáig.

Ezt a korszakot is egy korábbi korszak befolyásolta: az 1960-as évek mod stílusa. A korszak szinte minden jelentős lányegyüttese, például a The Supremes, a The Ronettes, a Martha and the Vandellas, a The Marvelettes mind ilyen frufrut viseltek, de Brigitte Bardot, Jane Birkin és Anna Karina is hasonló stílusban nyomult. Hiába, a francia hatás erősnek bizonyult.

Jane Birkin

Fotó: Profimedia

Julia Roberts fodrásza, Serge Normant is megerősítette, hogy az 1960-as évek Franciaországa befolyásolta a színésznő mostani frufruját.

Julia frufrujánál a Françoise Hardy-féle telt, súlyos frufrut akartam elérni

− mondta.

​Hogy miért nem megy ki a frufru a divatból?

A frufru mindig is nagyszerű módja volt annak, hogy megváltoztassuk a frizuránkat anélkül, hogy teljesen új frizurát készítenénk. Megőrizheted ugyanazt a hosszúságot, csak grafikusabbá és kifinomultabbá téve a megjelenésed

− tette hozzá Norman.

Szuper egyszerű elsajátítani a stílust. Csak vigyél magaddal a fodrászodhoz egy inspiráló fotót, és beszéljétek meg, jól állna-e neked. Érdemes észben tartani, hogy a frufruból néhány hetente vágni kell, hogy mindig tökéletes legyen, attól függően, milyen gyorsan nő a hajad.

Selena Gomez

Fotó: Profimedia

Hogyan viseld stílusosan ezt a formát? A Lana Del Rey-hez és Selena Gomezhez hasonló dúsabb, bolyhos frufruért Dan Williams New York-i fodrász azt javasolja, hogy kérj íves frufrut vagy szögletes frufrut, és a legrövidebb rész a fej közepén legyen. Ez lágyítja az arcot, és sokkal kacérabb, mint a hagyományos tompa frufru. Williams azt javasolja, hogy használjunk hajformázó habot és egy 25 mm-es kerek kefét, hogy elérjük a „tökéletes hatást". Használhatsz hajvasalót is, ha azt szeretnéd, hogy Sabrina Carpenterhez hasonló végeredményt kapj.

Forrás: Glamour UK

Nyitókép: Profimedia