Karácsonyi rózsaszín koktél: cukornádpálcás puncs poharakban

Ezzel a 3 koktél recepttel nem lehet rossz a szilveszter

Tökéletes hangulatot teremt az alábbi három koktél recept – nem csak szilveszterkor.


Most, hogy túl vagyunk a soknapos karácsonyi ünneplésen és a vele járó nagy evéseken, nincs más dolgunk, mint elbúcsúztatni az idei évet. Akár otthon, a legnagyobb nyugalomban, akár egy fergeteges buliban tesszük ezt, a szilveszterünkből nem hiányozhat néhány finom koktél.

Három ünnepi koktél receptjét hoztuk el a Hamu és Gyémánt cikke alapján.

1. Hot Toddy

A Hot Toddy tökéletes téli ital. Némelyik olyan, mint a Whiskey Sours (whiskey, citrusfélék, édesítőszer és forró víz), mások pedig, mint az Old Fashioned (whiskey, édesítőszer, fűszer és forró víz).

Hozzávalók:

  • fél dl whisky
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál méz/gyömbér
  • 1-2 dl forró víz

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet, majd öntsük egy bögrébe, hogy előmelegítsük. Egy perc múlva ürítsük ki a vizet, adjuk hozzá a a whiskyt, a citromlevet és a mézet/gyömbért, töltsük fel forró vízzel, és díszítsük citrom- vagy narancsszelettel, valamint szegfűszeggel és/vagy fahéjrúddal.

2. Pezsgő forró csokoládé

Ennek a különleges és finom italnak nincs egyetlen elkészítési módja, nyugodtan kísérletezzünk. Az alaprecept hozzávalói:

  • 2dl tej vagy tejszín
  • 45 g. félédes csokoládéforgács
  • 1 teáskanál cukor
  • fél dl reposado vagy añejo tequila

Melegítsük elő a bögrét egy kis forró vízzel, majd tegyük az összes hozzávalót (az alkohol kivételével) egy kis lábasban, melyben alacsony hőfokon keverjük össze. Vigyázzunk, hogy a tejet ne forrázzuk le. Ürítsük ki a forró vizet a bögréből, és adjuk hozzá az alkoholt. Ha az összes csokoládé feloldódott, és a hőmérséklete elérte a kívánt értéket (általában körülbelül 150 fokos), öntsük a forró csokit a bögrébe, keverjük meg, hogy összeálljon, és ízlés szerint díszítsük pillecukorral.

3. Peanut Malt Flip

Tojás, mogyoróvaj, tejszín és whisky egy italban? Elsőre érdekesen hangozhat, pedig tökéletesen passzolnak egymáshoz az összetevők.

Hozzávalók:

  • fél dl whisky
  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál egyszerű szirup
  • 1 evőkanál mogyoróvaj
  • 1 tojás

Tegyük az összes hozzávalót egy koktél shakerbe és jég nélkül rázzuk össze körülbelül öt másodpercig, hogy a tojás felverődjön és emulgeálódjon. Csak ezután adjunk hozzá jeget, és rázzuk további 10-12 másodpercig, majd szűrjük át egy borospohárba, és díszítsük a tetejét frissen reszelt szerecsendióval.

Nyitókép: Shutterstock