Európa legdrágább, ezüstport és aranypelyhet tartalmazó kenyere

Különleges hozzávalója miatt félmillió forintba került ez a kenyér

Rendhagyó összetevőt kapott Európa legdrágább kovászos kenyere.

A spanyolországi Panderia Pan Pina pékségben sütött luxuskenyér csillagászati ága az ételben található egy gramm arannyal és az ugyanennyi ezüsttel indokolható. A 400 grammos kenyér megalkotója, a több mint tíz éve pékként dolgozó Juan Manuel Moreno a csaknem félmillió fotintnyi összegbe kerülő kenyeret nem „átlagos" vevőknek szánta, de pékségében utóbbiak számára is készül jónéhány átlagáras termék, természetesen.

Moreno több évnyi kísérletezés után jött rá, hogyan tudja az aranyat belesütni a kenyérbe. Az első kenyeret még 2016-ban készítette ehető aranyból és kiváló minőségű tönkölybúzából, melyet nagyjából negyvenezer forintért árultak, később viszont a recept kiegészült az ehető ezüsttel is, írja a Vince.

Az ínyencség tésztáját először 30 percig dagasztják, majd pihentetik. 12 óra elteltével kezdődik a sütés, ez 40-45 percig tart. Moreno kenyere tehát ezüstport és aranypelyhet tartalmaz, melyeke a legnagyobb biztonságban, egy széfben tárolnak a tulajdonosok

A Pan Pina pékség célja az volt, hogy felhívják magukra és a házi készítésű kovászos kenyerekre a figyelmet, ami elég jól sikerült nekik. A kenyérből 2020-ban 96-ot adtak el, idén pedig hatot. Moreno vásárlói között akadnak közel-keleti hercegek, orosz és kínai vásárlók is.

Nyitókép: Instagram / panpinapanaderiaalgatocin