gyermket váró pár

Ezekben a kórházakban szülnek a hírességek

Kórház és kórház között is van különbség: vannak olyan szülészetek, amik olyan luxust biztosítanak az anyukák számára, mintha a királyi családhoz tartozna. De vajon melyek a legdrágábbak és legfényűzőbbek, ahol a legnagyobb sztárok is világra hozták gyermeküket?


A londoni Portland Hospital

Többek között Victoria Beckham és York hercegnője is itt hozta világra gyermekét. A kiváló orvosi személyzet mellett kétfős lakosztályokat is biztosítnak a szülők számára. Ebbe beletartozik a 24 órás szobaszerviz, ahonnan akár pezsgőt és osztrigát is lehet kérni.

További szolgáltatás még az újszülött érkezésének bejelentése a Times magazinban, privát fotózás a kicsinek. Emléktárgynak egy kis felár ellenében lehet kérni arany-, ezüst-, ólomkristály- vagy bronzöntvényt az újdonsült baba kéz- vagy lábnyomáról.

The Kensington Wing a The Chelsea & Westminster Hospitalban

Ez a kórház testreszabott élményt nyújt az anyukák számára. Olyannyira odafigyelnek a megfelelő körülmények megteremtésére, hogy akár még a szülőszoba függönyének a színét is ki lehet választani. Mindemellett olyan szolgáltatások elérhetőek, mint egy ötcsillagos szállodában. Beleértve ebbe az állandó étkeztetési szolgálatot vagy a mindennapos pezsgőt.

Lindo Wing a St. Mary’s Hospitalban

Amennyiben igazi királynői szülést képzelsz el magadnak, akkor itt a te helyed. Itt szülte meg annak idején Diana hercegnő is Vilmos herceget, utóbbi felesége, Katalin hercegnő is itt adott életet három gyereküknek. Ameddig ott volt, addig Anglia legjobb orvosai vették körül, emellett pedig olyan ellátást kapott lakosztályában, amik a szállodai mércéket is megugorják. Rendelkezésére állt masszőr és még fodrász is. Mindez a saját szobájában.

Clinique des Grangettes

Ez a szülészet nem éppen pénztárcabarát. Az épületet 2016-ban újították fel, és a szobák sokkal inkább lakosztályok francia ággyal és erkéllyel, ahova ki lehet menni. Pedikűrös és manikűrös a szobába jön, miközben egy arckezelésen vehetünk részt masszírozással együtt. Egy éjszaka akár 2140 dollárba is kerülhet, ami nagyjából 694 ezer Ft-nak felel meg.

Cedars-Sinai Medical Center

Többek között itt szült Kim és Kourtney Kardashian, valamint Kate Hudson is. Annak ellenére, hogy bárki igénybe veheti az ottani szolgáltatásokat, igazából csak az elit engedheti meg magának. A szállások már igazából lakásoknak nevezhetőek, hiszen több hálószobával és mosdóval vannak ellátva, és szálloda stílusú fürdőköpenyben lehet elfogyasztani a napi háromszori étkezés finomságait. Ennek a luxusnak az ára azonban 3600 és 5100 dollár között mozog (hozzávetőlegesen 1–1,5 millió Ft között).

A Hong Kong-i Matilda Hospital

A szobákból fantasztikus kilátás nyílik a Dél-kínai-tengerre, ennél azonban jóval többet kapnak a "betegek" a pénzükért. A hotelszintű ellátás mellett fantasztikus személyzet gondoskodik a szülők és vendégek minden óhajáról. Mindez 20 ezer dollárba kerül, vagyis átszámítva nagyjából hat és fél millió magyar forintba kerül.

Amennyiben jobban belemélyülnénk a témába, a hazai egészségügy legjavát megtaláljuk a Haszon Listák oldalán!


Nyitókép: Unsplash/John Looy