fogkefével mossa a fogát egy fiatal nő vidáman

Itt a rémisztő igazság a fogkefénk valódi tisztaságáról

Egy fogorvos most nyomatékosan felhívta a figyelmünket arra, hogy a fogkefénk akár néhány óra alatt is koszossá válhat. Sőt, azt is megosztotta, hogy tudod elkerülni, hogy megpenészedjen.


Dr. Ellie Phillips egészségügyi szakértő gyakran osztja meg tippjeit és trükkjeit a fehér fogak megszerzéséhez a TikTok-fiókján, ahol több mint 200 ezer követővel büszkélkedhet.

Legutóbb arról rántotta le a leplet, hogy mennyi baktérium nőhet a fogkefén. A vírusként terjedő videóban Dr. Ellie azt is elárulta, hogyan szárítsd a fogkeféd, hogy az elkerüld a veszélyt.

Elmondta, hogy bár tudjuk, hogy a penész számos felületen elszaporodhat, a fogkefékről gyakran megfeledkezünk.

@drelliephillips Do this with your toothbrush every single day! 🪥 #toothbrush #healthyteeth #teethtok #dentistadvice #oralhealth ♬ Guitar instrument pop - Margarita
A fogkefék nagyon koszosak tudnak lenni, különösen ha a WC közelében vannak, vagy ott, ahol párás a levegő, mint a zuhanyzóban, a fürdőszobában. A páratartalom ugyanis kedvez a penészgombák növekedésének a sörték belsejében

− ismertette a videóban.

Dr. Ellie elárulta, hogy a sörtéket nem lehet elég jól kimosni, még forró vízzel sem.

Ezért azt javasolta, hogy „szárítsd a fogkefédet 24 órán keresztül". Azt ajánlja, hogy tedd olyan helyre, ahol sok levegőhöz jut. Ha a fürdőszobád mindig nedves, semmiképpen ne hagyd a fogkefédet a zuhanyzóban! Tedd ki a hálószobába, vagy a konyhába, az ablakba, ahol napsütés éri, és használj külön fogkefét reggel, és külön fogkefét este, hogy 24 óra elteljen mielőtt újra használod valamelyiket.

A kommentszekcióban csak úgy hemzsegnek a hálás üzenetek, amiért a fogorvos segít eligazodni, hogyan tisztítsuk rendesen a fogkefénket. Te kipróbálod a módszert?

Forrás: Daily Mail

Nyitókép: Shutterstock