Így hámozd meg a paradicsomot másodpercek alatt
A főzéshez szükséges előkészületek sokszor tovább tartanak, mint maga az étel elkészítése. Ezért mindannyian szeretjük azokat a praktikákat, amelyekkel időt és energiát spórolhatunk meg. Az alábbi egyszerű paradicsomhámozós trükk is pontosan ilyen.
Vannak olyan alapanyagok, amelyeket soha nem szabad betennünk a mikrohullámú sütőbe. Nos, a paradicsom nem tartozik ezek közé, sőt, ha hamar meg szeretnénk hámozni a zöldséget, még ajánlott is a mikró használata.
A trükk
Először mossuk le hideg vízzel a paradicsomunkat, majd vágjuk le a szárát.
Ezután egy kés hegyével véssünk egy X-et az aljára, illetve a tetejére is ejtsünk néhány apró vágást.
Ezt is olvasd el! Így neveld a paradicsomodat! – Útmutató kezdő termesztőknek
Ez a technika azért lényeges, mert ez teszi lehetővé a gőz távozását a paradicsomból a melegedés során – anélkül, hogy az felrobbanna.
Ezután helyezzük egy tálcára a paradicsomot, rakjuk be a mikrohullámú sütőbe, majd főzzük körülbelül fél percig.
Igaz, a szükséges idő a méretétől függően változhat, ezért tartsuk szemmel a paradicsomot, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy nem fő szét.
Ez is érdekelhet: Így tárold a paradicsomot, hogy ne legyen penészes
Végül hagyjuk kihűlni vagy hűtsük le mi magunk, mielőtt megfognánk. Ha már nem túl forró a paradicsomunk, illetve a héja ráncos, akkor ujjainkkal vagy egy evőeszköz segítségével könnyedén le tudjuk majd húzni róla a legkülső rétegét.
A paradicsomot azonban nem csak így lehet meghámozni.
Ha egyszerre több paradicsomot szabadítatnánk meg a héjától, vágjuk félbe őket, sima oldalukra fektessük le, majd így ismételjük meg a mikrós trükköt – annyi különbséggel, hogy itt nagyjából 1 perc alatt érhetjük el a kívánt állagot.
Forrás: Daily Meal
Nyitókép: Shutterstock