Pekándiós pite energiagolyók a rohanós napokra
Pekándiós pite, kissé továbbgondolva - recept!
Hozzávalók
- 125 g pekándió félbevágva
- 75-80 g zabpehely
- 225 g kimagozott datolya
- 1 teáskanál vanília kivonat
- ¼ teáskanál só
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
Elkészítés
1. lépés: Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.
2. lépés: Terítsük a pekándiót egy rétegben egy nagy, peremes sütőlap egyik felére, a másik felére pedig szórjuk a zabot. Süssük, amíg a zab enyhén megbarnul, és a pekándió illatos lesz, kb. 10 percig.
3. lépés: Közben áztassuk be a datolyát egy kis tál forró vízbe 10 percre.
Fotó: Shutterstock
4. lépés: A pirított zabot tegyük át egy konyhai robotgépbe. Csöpögtessük le a datolyát, adjuk hozzá a konyhai robotgéphez a vaníliával, a sóval és a fahéjjal együtt. Addig keverjük, amíg finomra nem aprítjuk, majd adjuk hozzá a pirított pekándiót és pépesítsük addig, hogy azt is felaprítsuk.
5. lépés: Nedves kézzel, egy-egy 1 evőkanálnyi adagokban készítsünk 18 golyót. Tálalás előtt legalább 15 percre tegyük hűtőbe.
Nyitókép: Shutterstock