egy nő eszik a repülőn

Ezt a gyümölcsöt edd repülés előtt, hogy kellemesebb legyen az utazás

A stressz és a repülés okozta hatások megváltoztathatják az étvágyat és az ételek ízét, de a szakértők szerint van egy gyümölcs, amivel jobban érezhetjük magunkat a repülőn.


A nyaralási szezon közeledtével emberek milliói készülnek a várva várt utazásra.

A legjobb egészségügyi szakértők most felfedtek egy egyszerű, de hatékony utazási hacket, amely egy közönséges gyümölcsre épít, és javítja a repülés élményét. Dr. Rosie Godeseth, a Vitality orvosi igazgatóhelyettese azt ajánlja, hogy gazdag magnézium- és káliumtartalma miatt fogyasszunk banánt repülés közben.

Dr. Godeseth arra is rávilágított, hogy a légi utazás okozta stressz hogyan befolyásolhatja az éhségérzetet. A Telegraphnak adott interjújában kifejtette:

Néhány embernél beindulhat a harc vagy menekülés reakció, ami megzavarhatja az éhségérzetet szabályozó hormonokat, például a leptint. Az ízlelésre is hatással lehet, mivel az utaskabin környezete tompítja az érzékszerveinket, és olyan tényezők, mint az utastér megvilágítása, a stressz és még a fedélzeti szórakoztatás is megváltoztatja a dolgok ízét.
egy n\u0151 \u00e9s a kisl\u00e1nya ban\u00e1nokkal j\u00e1tszik a b\u0151r\u00f6ndjeik mellett a rep\u00fcl\u0151t\u00e9ren

Fotó: Shutterstock

Azoknak, akik egy hosszabb repülőútra készülnek, a dietetikusok azt tanácsolják, hogy a könnyebb, egyszerűbb ételeket válasszák. Nmami Agarwal híres dietetikus azt javasolja, hogy kerüljük a cukrot és korlátozzuk a fehérjebevitelt.

Agarwal hangsúlyozza, hogy a lassabban felszabaduló energiát biztosító szénhidrátok az optimális választás, mielőtt az égbe emelkedünk. Mégis, a gyümölcs az, ami szerinte a repülés közbeni tökéletes snack.

A Varietyvel folytatott beszélgetésben Agarwal azt tanácsolta:

A banán a legjobb választás a repülőgépre való felszállás előtt. A gyümölcs tele van káliummal, ami szabályozhatja a vérnyomást, és segít enyhíteni a repülés közben fellépő izomgörcsöket. Fontold meg még a narancs fogyasztását is, mivel gazdag C-vitaminban, ami segít az immunitás erősítésében.

Forrás: Express.co.uk

Nyitókép: Shutterstock