egy nő hóvirágcsokrot szagol

5 nagyszerű illat, ami megváltoztatja a hangulatodat

A jellegzetes illat kiválasztása lehetetlen feladatnak tűnhet. Ideális esetben valami ragyogó, felemelő és friss illatot szeretnél a mindennapokra, amit gyorsan felteszel, mielőtt kilépsz az ajtón. De olyan illatra is szükséged van, amely elég erőt és mélységet ad azokra az estékre, amikor a csajokkal elmentek szórakozni.


Nem véletlen, hogy szinte lehetetlennek tűnik megtalálni azt az illatot, amely minden alkalomhoz tökéletesen illik – hiszen a különböző illatjegyek különböző hangulatokat idéznek elő. Javasoljuk, hogy tedd félre a jellegzetes illat keresését, és helyette hozz létre egy olyan kis gyűjteményt, amely azon alapul, hogy éppen hogyan szeretnéd érezni magad! Íme öt népszerű, hangulatjavító hatású illatjegy.

​Levendula

Ekkor viseld: a levendula a legmegfelelőbb, ha meg akarod találni a zen-ed.

A nyugtató illatáról ismert levendulát régóta használják a nyugalom érzésének elősegítésére, ami pozitív hatással lehet a hangulatodra. Gyengéd virágos jegyként a levendula számos férfi és női illatban megtalálható, mivel jól működik más aromás összetevőkkel együtt.

​Kókuszvíz

Ekkor viseld: ha ellazulni szeretnél.

A kókuszvizet tartalmazó illatok enyhén édes és gyümölcsös jegyekkel könnyed, szellős ünnepi hangulatot varázsolnak a mindennapokba. A legújabb kedvencünk? Calvin Klein Eternity Aromatic Essence For Women. A pezsgő kókuszvíz-akkord sós bazsarózsával párosul a virágos illatok friss és modern értelmezéséhez, az alapillatban pedig szantálfát fedezhetsz fel. Ez az illat biztosan ellazít.

​Kardamom

egy n\u0151 bef\u00fajja mag\u00e1t parf\u00fcmmel

Fotó: Shutterstock

Ekkor viseld: ha szexinek akarod érezni magad.

A meleg, fűszeres és enyhén édes illatprofiljáról ismert kardamom állítólag enyhíti az ideges feszültséget és felébreszti viselőjének érzéki oldalát. Szóval ez az a randi illat, amit kerestél.

​Fás

Ekkor viseld: ha földelni szeretnél.

A fás jegyek, mint a szantálfa vagy a cédrusfa, mind a férfi, mind az uniszex illatok népszerű kiegészítői, segíthetnek az érzelmek megnyugtatásában és kiegyensúlyozásában. A Calvin Klein Eternity Aromatic Essence For Men fás és ginre emlékeztető aspektusai földelnek, és ezt egy könnyedebb, finomabb borókabogyós jegy kontrasztosítja. Ez az illat tökéletes illat a férfiak vagy nők számára is.

​Vanília

Ekkor viseld: ha megnyugtató érzésre vágysz.

A parfümkészítők által „fekete aranyként" ismert vanília egy népszerű, enyhén édes illat, amelyet egy meleg öleléshez lehetne hasonlítani. Egy olyan illatot keresel, amely megnyugtat? A vanília az igazi.


Forrás: marie claire

Nyitókép: Shutterstock