A Bridgerton család, jelenetkép

A Bridgerton család házassági sorrendje már most nagyon különbözik a könyvektől

Miközben alig várjuk Colin és Penelope szerelmi történetének második felét A Bridgerton család 3. évadában, a rajongók felvállalják belső Violet Bridgertonjukat is, és a család többi tagjának házassági kilátásairól elmélkednek.


Természetesen valószínűleg Julia Quinn regénysorozatát kell majd segítségül hívni, hogy megtudjuk a Bridgerton testvérek házassági sorrendjét. De van egy bökkenő − ahogy a sorozat is néha megváltoztatja a szereplők korát és háttértörténetét, úgy a sorozat sem tartja magát (khm!) ahhoz a konkrét esküvői menetrendhez, amelyet Quinn a könyveiben meghatározott.

Most összegyűjtöttük, hogy mikor házasodnak össze a Bridgertonok a könyvekben és a sorozatban. Vigyázat, könyvspoilerek következnek!

​A Bridgerton testvérek házasságkötési sorrendje

Az első két évadban A Bridgerton család elég szorosan követte a forrásanyagot: Először Daphne és Simon házasodott össze (1813), majd egy évvel később Kate és Anthony (1814).

A Bridgerton csal\u00e1d egyik jeleneteFotó: Instagram/bridgertonnetflix

De ezután kezdett eltérni a képernyő és a könyvek. A könyvekben Benedict és Sophie Beckett a következő, akik a bridgertoni esküvők hároméves szünetét követően összeházasodnak (1817).

Lady Bridgerton többször is kijelentette, hogy már kezdi elveszíteni a türelmét

− írja Quinn a Tisztességes ajánlat című könyvében, utalva ezzel a matriarcha azon vágyára, hogy segítsen a gyerekeinek megtalálni a megfelelő párt. Francesca állítólag „egy éven belül” hozzáment első férjéhez, John Stirlinghez, ami 1818 körülire teszi az esküvőt.

A következő Bridgerton-esküvő előtt nagy szünet következik, de 1824 mozgalmas évnek bizonyul a család számára. Először Colin és Penelope mondja ki az igent, majd Francesca és Michael Stirling (néhai férje unokatestvére), végül pedig Eloise és Phillip Crane.

Végül 1825-ben Hyacinth feleségül megy Gareth St. Clairhez, Gregory pedig 1827-ben Lucy Abernathyt veszi feleségül.

​De mit jelent mindez?

A Bridgerton család jövőbeli évadainak sorrendje nincs kőbe vésve. A 3. évad alaposan felrázta a kánont, megváltoztatva a karakterek sajátosságait (Colin és Penelope például idősebbek, amikor a könyvekben összeházasodnak) és a testvérek házasságkötésének sorrendjét.

A Bridgerton csal\u00e1d, jelentk\u00e9p

Fotó. Netflix

Lehetséges, hogy továbbra is rendhagyó módon fogunk haladni

− mondta nemrég Jess Brownell showrunner a Hollywood Reporternek. Hogy a Benedict-rajongók kicsit megvigasztalódjanak: jó okuk van feltételezni, hogy az ő évada következik. Luke Thompson (aki Benedictet alakítja) nemrég egy Bridgerton-rendezvényen azt mondta, hogy az ő története a 3. évadban „csúcsosodik ki”.

Ráadásul Brownell a Refinery29-nek elmondta, hogy „nem akarja túlságosan felrázni a dolgokat”, ami a könyv és a sorozat közötti változtatásokat illeti.

Forrás: Bustle

Nyitókép: Netflix