Álmok útján, jelenetkép

Filmet keresel a hétvégére? Ezekre érdemes most rávetni magad a Netflixen

Ismét itt vagyunk a heti filmajánlónkkal a hétvégére. Persze óriási választék áll rendelkezésedre a különböző streamingplatformokon, épp ezért segítsünk választani. Hoztunk hat top ajánlatot, amire érdemes lesz rávetni magad a közeljövőben!


Listánk nemcsak a legnépszerűbb újdonságokat tartalmazza (például a Nem kispályás), hanem néhány régi kedvencet is (például tinikorunk filmje, az Álmok útján). Válogass kedvedre!

​1. Szívszerész (2024)

Egy szkeptikus újságíró, Kari beleegyezik, hogy szívfájdalomterápiát kezd egy ügynökségnél, de a terapeuta tudta nélkül a fő célja, hogy átveréséként leplezze le az üzletet. Idővel azonban összemelegszik a terapeutájával, Mariával, és belevág a szerelem megtalálásának küldetésébe. Bájos romantikus film, ami bárkinek segít kikapcsolódni egy hosszú nap után.

​2. A mélység (2023)

Ez az intenzív thriller egy svéd kisvárosban játszódik, és egy Frigga nevű biztonsági menedzsert követ, akinek harcolnia kell szerettei megmentéséért, amikor az egész város elkezd összeomlani a világ legnagyobb bányájába. A filmet részben valós események ihlették. (2020 májusában a svédországi Kiruna városát egy helyi bánya kitermelési tevékenysége által kiváltott földrengés rázta meg.) Kötelező mindenkinek, aki szereti a nagy tétekkel teli, a szikla szélén játszódó katasztrófafilmeket.

​3. Szerető, zaklató, gyilkos (2024)

Az igaz bűnügyi dokumentumfilm bemutatja a nézőknek Dave Kroupát, aki elhatározta, hogy a válás után megtalálja a szerelmet. Miután feliratkozik egy online társkereső oldalra, végül egy egyedülálló anyukával találnak egymásra. Mivel a kapcsolat alkalmi, egy másik nővel is beszélgetni kezd. Nem telik el sok idő, és a féltékenység eluralkodik rajtuk. Ha szereted az olyan thrillereket, mint az Amerikai rémálom, ez is kötelező. De vigyázz, utána kétszer is meggondolod majd, hogy randizz-e az online.

​4. Nem kispályás (2024)

Mack egy sportújságíró, aki büszke arra, hogy rendszeres alkalmi kalandjai vannak, hála bolondbiztos játékkönyvének. Fontolgatja, hogy változtat a dolgon, amikor találkozik egy sráccal, akivel mégis érdemes játszani. De vajon képes lesz-e a játékosból barátnővé válni? Ez nem egy tipikus, átlagos romkom, inkább vígjáték, mely a hookup-kultúrát figurázza ki.

​5. Einstein és a bomba (2024)

Christopher NolanOppenheimer című filmjének hatalmas sikerét látva nem meglepő, hogy ez a dokumentumfilm is népszerű. A film archív felvételek és dramatizált jelenetek segítségével tárja fel a legendás zseni elméjét, Hitlerrel való bonyolult kapcsolatát és az első atombombához fűződő kapcsolatát.

​6. Álmok útján (2002)

Miután a gyerekkori legjobb barátnők, Lucy, Kit és Mimi újra összetalálkoznak, hogy kiássanak egy évekkel ezelőtt eltemetett „kívánságdobozt", útnak indulnak, mindannyian más-más céllal. Mimi Los Angelesbe tart egy lemezszerződéses meghallgatásra, Lucy azt tervezi, hogy meglepi az anyját egy látogatással, Kit pedig a barátját szeretné meglátogatni. A dolgok azonban nem a terv szerint alakulnak. A Shonda Rhimes által írt tinivígjáték-dráma hatalmas kasszasiker volt anno. Britney pedig nem csak szereplőként jelenik meg, de néhány klasszikus slágere alkotja a filmzenét, mint az Overprotected és az I'm Not a Girl, Not Yet a Woman.


Forrás: PureWow

Nyitókép: Profimedia