A Bridgerton család, jelenetkép

Mennyi pénzt keresett Penelope Lady Whistledownként a Bridgertonban?

A Bridgerton-rajongókat is az izgatja, hogy Penelope mennyit keresett a pletykarovatával, amit Lady Whistledown álnéven írt.


A pénz az összes korabeli házasságban fontos szerepet játszott. A Bridgerton család 3. évadában azonban fordult a kocka, mikor Colin és Penelope házasságára került a sor, hiszen a nő titkos írói munkája már azelőtt is elég jövedelmező volt, hogy belépett volna a tekintélyes Bridgerton családba.

De pontosan mennyire is lehet gazdag A Bridgerton család Penelopéja?

Lady Whistledown pletyka rovatának népszerűségét tekintve azt feltételeznénk, hogy Penelope egész jó pénzt kereshetett vele. De a legutóbbi évad 8. epizódjában a sorozat elejtett néhány konkrét számot is, ami inkább lenyűgöző volt, mint egyszerűen jó.

Miközben Portia és a Bridgerton család azon bosszankodnak, hogyan kezeljék Cressida Cowper 10 000 fontos zsarolását, Penelope biztosítja a családját, hogy ő meg tudja oldani a helyzetet.

„Ki tudom fizetni őt”

– hangzik el tőle a sorozatban.

„Ilyen magas összeget kerestél?”

– kérdezte Eloise megdöbbenve.

„Valamivel többet, ha őszinte akarok lenni”

– feleli erre Penelope.

A Bridgerton csal\u00e1d sorozat\u00e1nak fot\u00f3jaInstagram

Amikor Colin megpróbálja lebeszélni Cressidát a zsarolási tervről, a nő 20 000 fontra emeli az árat, mire Penelope azt mondja, hogy ennyi pénze viszont már neki sincs.

Tehát Penelope vagyona valahol 10 000 és 20 000 font között van és a sorozat 3. évada a becslések szerint 1815-ben játszódik.

A Bank of England inflációs kalkulátora szerint ez a tartomány ma körülbelül 746 000 és 1 492 000 fontnak felel meg - ami mai árfolyamon átszámítva 348 182 072 és 696 364 144 forint körül van.

Fotó: Netflix

(Bustle)