Matt LeBlanc, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Matthew Perry, Courteney Cox és Lisa Kudrow a Jóbarátok című sorozatban

Lisa Kudrow sokáig azt hitte erről a Jóbarátok-karakterről, hogy meleg

A Jóbarátok tíz évada alatt visszatérő humor forrása volt, hogy az emberek tévesen azt feltételezték, hogy Chandler Bing (Matthew Perry) meleg. Nemrég kiderült, hogy nem csak ők voltak így – Lisa Kudrow ugyanebben a tévhitben élt egy ideig.


A Jóbarátok című sorozatban Phoebe Buffayt alakító Lisa Kudrow a Conan O'Brien Needs a Friend című podcastban elmondta, hogy eredetileg meleg karakterként gondolt Chandlerre a forgatókönyv alapján.

„Azt hittem, hogy Chandler karaktere, amikor olvastam, azt gondoltam, 'Ó, van egy meleg karakterük, ez jó”

– mondta.

Aztán elárulta, hogy megdöbbentette őt Matthey Perry Chandler-alakítása egy korai olvasópróba során.

„Egyszer csak kétszer is megnéztem, hogy 'Ó, Istenem'. Soha, még egymillió év alatt sem tudtam volna elképzelni, hogy valaki így játssza a karaktert. A saját ritmusával, meg mindennel. Ez az ő sajátja. Hibátlan időzítés, de emellett egyszerűen vicces.”.

Bár Chandler karaktere nem volt meleg, és a 7. évadban feleségül vette Monica Gellert (Courtney Cox), a sorozat társalkotója, David Crane korábban azt nyilatkozta, hogy az írók más irányba is mehettek volna a karakter szexualitásával.

„Nem úgy indultunk neki, hogy Chandler hetero lesz. Ha egy másik színészt választottunk volna – aki meleg –, fennállt volna a lehetőség, hogy a karaktert ebbe az irányba vittük volna”

– mondta Crane 1996-ban az Advocate-nek.

A sikeres sitcom több LMBTQ+ karaktert is bemutatott. A 2. évad egyik epizódjában Ross Geller volt felesége, Carol feleségül vette élettársát, Susant, és a 7. évadban debütált a transznemű Helena Handbasket mint Chandler apja.

Kudrow Conan O'Brien podcastjában arról is beszélt, hogy Perry halála után újra nézni kezdte a Jóbarátokat, miután korábban képtelen volt egyáltalán megnézni.

„Matthew halála után újra elkezdhettem nézni a sorozatot, mert az nem rólam szólt. Valamilyen oknál fogva vele volt kapcsolatos. Szóval, elkezdtem nézni a Jóbarátokat. Nem úgy kezdtem el, mint az első évadot... De maratoni futamok vannak, és a halála óta időnként egész nap a sorozatot néztem.”