Nicola Coughlan

Szegénységből a csúcsra –  5 dolog, amiért Nicola Coughlan inspirál minket

Időnként felbukkan egy-egy sztár, akibe beleszeret az egész világ – páldául Nicola Coughlan. Az ír színésznő nem csupán tehetségével és karizmatikus jelenlétével nyűgöz le minket, hanem kedvességével és elbűvölő személyiségével is. Cikkünkben összegyűjtöttünk öt okot, amiért egyszerűen imádjuk őt.


1. A Bridgertonban való alakítása

Nicola Coughlan a Bridgertonnak köszönhetően vált világhírűvé. Az első két évadban ugyan mellékszereplőként láthattuk, a harmadik évadban viszont karaktere, Penelope lehetőséget kapott arra, hogy a fókuszba kerüljön – Coughlan pedig bebizonyította, hogy képes elvinni a hátán a show-t.

2. Sokat jótékonykodik

Coughlan2015-ben kampányolt az azonos neműek házasságának Írországban történő legalizálásáért, emellett kiáll a nők jogaiért és az LMBTQ+ közösségekért.

A színésznő 2019-ben a British Academy Film and Television Awards díjátadón viselt rózsaszín Alex Perry ruháját elárverezte, hogy pénz gyűjtsön Írország egyetlen gyermekhospice-ának, idén pedig több mint 1,8 millió dollárt gyűjtött össze a Palesztina Gyermeksegélyező Alap számára az Instagramon keresztül.

3. Szembeszáll a kritikusokkal

Miután szerepelt a Miss Jean Brodie virágzása című darabban a londoni Donmar Warehouse-ban, a British Theatre Guide kritikusa, Philip Fisher kritikájában Nicolát „túlsúlyos kislányként” jellemezte. Ugyanez a kritikus korábban „kövérként” emlegette a színésznőt a Jess és Joe Foreverről írt recenziójában.

Coughlan stílusosan vágott vissza a Twitteren a kritikusnak, hogy menjen el még egyszer a darabjára, de akkor már a színészi teljesítményét nézze, ne a testét.

4. Sokáig küzdött az álmaiért

Coughlan szegényebb családban nőtt fel és sok éven át anyagi nehézségekkel küzdött, ami miatt komoly depresszióval kezelték. Több drámaiskolából is elutasították, a színésznő így részmunkaidőben egy optikában dolgozott, miközben kitartóan próbálta beindítani a karrierjét. A New York Timesnak adott interjújában arról is beszélt, hogy voltak olyan időszakok, amikor kevesebb mint 100 dollár volt a bankszámláján.

„Mélyen, legbelül hitt magában. Volt néhány szörnyű részmunkaidős állása, amelyek pokolian lehangolóak voltak. De soha nem kételkedtem benne"

– mondta a színésznőről Camilla Whitehill drámaíró ugyanebben az interjúban.

5. Remek kolléga

Ha mindez nem lenne elég, Nicola Coughlan igazán nagyszerű barátnak és kollégának is tűnik. Az év elején például nem vesztegette az idejét, amikor kiállt Bridgerton-partnere és egyben jó barátja, Luke Newton mellett, amikor a rajongók azzal vádolták a színészt, hogy a vörös szőnyegen eljátszotta, hogy szerelmes Coughlanbe, mielőtt egy Instagram-sztoriban elárulta, hogy valójában valaki mással randizik.

(Glamour UK)

Nyitókép: Getty Images