Micsoda nő!, Richard Gere, Julia Roberts, filmjelenet

Richard Gere meglepő dolgot árult el a Micsoda nő forgatásáról

Richard Gere már 51 éve szerepel a filmvásznon, de ha a Velencei Filmfesztivál látogatói nem tévednek, a legkedveltebb szerepe Edward Lewis, a szigorú üzletember, akinek szívét Vivian Ward (Julia Roberts) felolvasztja kicsit a Micsoda nőben. A Gere életművét bemutató vasárnapi mesterkurzuson a közönség óriási tapsban tört ki, amikor bemutatták az 1990-es romantikus komédiát, és mindez arra ösztönözte a színészt, hogy visszatekintsen a 34 éves filmre.


Eközött a színész és színésznő között nyilvánvalóan nem volt kémia

− fakadt ki szarkasztikusan Gere, amikor a film zongorajelenete − amelyben Gere Robertset a hangszerre emeli − megjelent a képernyőn a Venezia Teniszklubban.

Régóta nem láttam ilyet. Szexi jelenet volt

− folytatta.

Richard Gere azt is elmondta, hogy a filmnek ez a része egy hirtelen felindulásból történt.

Ez nem szerepelt a forgatókönyvben. Nem tudtuk, hogyan fogjuk később felhasználni. Végül a film szerves részét képezte

− mondta.

Majd hozzátette:

A jelenet akkor jött létre, amikor Garry Marshall rendező azt kérdezte tőlem: »Mit csinálsz késő este egy szállodában?« Erre én: »Hát, általában a jetlaggel szenvedek. Szóval egész éjjel fent vagyok, és általában van valahol egy bálterem vagy egy bár, és találok egy zongorát, és zongorázom«. Szóval alapvetően csak improvizáltuk ezt a jelenetet, és Gery mondta: »Játssz valami hangulatosat . Én pedig elkezdtem játszani.

Ez a pillanat segített előrevinni a románcot, mivel lehetővé tette Vivian számára, hogy „megértse Edwardot”. Volt egy esendő oldala ennek a fickónak, amit ő eddig nem ismert.

Gere szerint Edward eredetileg „kínosan alul volt írva. Alapvetően csak egy öltönyből és egy jó frizurából állt”.
Nem ez az első alkalom, hogy Gere elégedetlenségét fejezte ki a szereppel kapcsolatban. Sőt, 2012-ben sokkal keményebben beszélt a filmről, amikor azt mondta, hogy a Micsoda nőa legkevésbé kedvence”.

Az emberek kérdezgetnek erről a filmről, de én már el is felejtettem. Az egy buta romantikus vígjáték volt

− mondta Gere abban a 2012-es interjúban.

Talán az azóta eltelt 12 év megenyhítette Gere-t, aki szombaton ünnepelte 75. születésnapját.

Forrás: Vanity Fair

Nyitókép: Profimédia