Sárkányok háza, jelenetkép

5 sorozat, ami legalább ugyanolyan jó, mint a Sárkányok háza

A 2010-es évek fantasyrajongói a Trónok harca révén megkapták a történelem egyik legnagyszerűbb tévésorozatát. Az HBO klasszikusa, amely George R. R. Martin könyvein alapul, minden idők egyik legjobb könyvadaptációja lett. A sorozat vége után pedig a rajongók a Sárkányok házához menekültek.


Bár a Sárkányok háza nem hozza azt az adrenalinszintet, mint a Trónok harca a fénykorában, így is masszív néznivaló, rengeteg politikai zűrzavarral és érdekes mellékszálakkal, amelyek összekötik A tűz és jég dala franchise-t. A második évad most ért véget, ha pedig benned is ürességet hagyott, mutatunk pár sorozatot, amivel a nyár hátralévő részében pótolhatod az izgalmakat. Legalább olyan jók, mint a Sárkányok háza, és mindegyikben találtunk valamilyen kapcsolódó hasonlóságot is.

​Vikingek (2013)

Aki szereti a történelmi elmélyülést és az izgalmakat a kedvenc streaming sorozatában, az imádni fogja a Vikingeket. A History Channel e sorozata ma már szélesebb körben elérhető a Netflixen. A sorozat Ragnar Lothbrok skandináv nagyúr hódításait követi nyomon, laza szálakkal kapcsolódva számos valós szereplőhöz és történethez a viking korból és az európai középkorból. A brutális csatajelenetek és az uralkodók közötti nyers konfliktusok hasonlítanak a Sárkányok háza cselekményére.

​Shōgun (2024)

Minden idők egyik legjobb FX-sorozata, a ShōgunJames Clavell történelmi eposzának legújabb feldolgozása. A sorozat egy, az Egyesült Államokban viszonylag ismeretlen szereplőkből álló ensemble castot használva mutatja be több különböző potenciális uralkodó megtévesztését és vérszomjas motivációit az 1600-as évek feudális Japánjában. A Trónok harcához és a Sárkányok házához hasonlóan a sorozat akkor a legjobb, ha a rajongók értékelik a lassú cselekményfejlődést és a fordulatokat, amelyek egy-egy karakter hátbaszúrásával járnak. Bár eredetileg minisorozatnak szánták, van remény arra, hogy készül egy 2. évad.

​Drót (2002)

A Drót egy teljesen más időszakban és merőben más körülmények között játszódik, mint a Sárkányok háza. Mégis, mindkét sorozat az uralkodó osztály csúnya alvilágát és a hatalmasok álnok motivációit tárja fel. David Simon baltimore-i drogdrámája úttörője volt a több tucatnyi karaktert tartalmazó, terjedelmes sorozatoknak, amelyek valahogy mind elég képernyőidőt kaptak ahhoz, hogy a közönség megszeresse őket. Több mint két évtizeddel a bemutatója után a Drót még mindig az HBO remekműve.

​Utódlás (2018)

A Sárkányok háza a Targaryenekről szól, az Utódlás pedig a Roykról. Ha egy kicsit hunyorítasz, nem sokban különböznek egymástól. Az utóbbi középpontjában álló család beképzelt, nepotista, és nem boldog, amíg meg nem kap meg mindent, amit akar, annak ellenére, hogy abszolút semmit sem érdemel. A Roy-gyerekek közötti belső harc az apjuk cégének vezető állásáért sokban hasonlít a George R. R. Martin franchise-ban szereplő hátbaszúrásra és féltékenységre.

​Róma (2005)

A Róma az egyik legjobb sorozat, amit sajnálatos módon töröltek, mielőtt a története befejeződött volna. Minden benne van, amit a Római Birodalomról a történelemórán tanulhattál, egy kis extra adag izgalommal és filmes borzongással! Fikciósan mutatja be Róma lenyűgöző felemelkedését, ahogyan a világtörténelem akkori leghatalmasabb politikai egységévé fejlődött. A néhai Ray Stevenson volt a sorozat egyik kiemelkedő színésze.

Forrás: The Manual

Nyitókép: HBO